Alman profesörden örnek girişim

Güncelleme Tarihi:

Alman profesörden örnek girişim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2010 15:16

Berlin Urban Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü Baştabibi Prof. Scherübl, bekleme salonunda kültürlerarası bakım ve iletişim merkezi kurmak için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

BERLİN'de Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtindeki Urban Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü Baştabibi Prof. Hans Scherübl başkanlığında hastanede kültürlerarası bakım ve iletişim merkezi kurulması için çalışma başlatıldı. İç Hastalıkları Kliniği'nde kurulacak 'Kültürlerarası' merkezde Türk kökenli Dr. Ayşe Frenzel başta olmak üzere Dr. Katharina Kleneidam ile Alice Salomon Yüksek okulu Müdürü Prof. Dr. Theda Borda işbirliği yapacak.


Türkçe hizmet
Almanca'da zorluk çeken Türk hastalar için 51. servise internet bağlantılı bilgisayarlar ağı kurmak için kolları sıvayan Baştabip Prof. Scherübl, hastalıklar, tedavi yöntemleri, ameliyatlarla ilgili görüntülü ve Türkçe bilgili hizmet atağı başlatacak. Çeşitli hastalıklarla ilgili Türkçe bilgilerin içeren ve ameliyatı gösteren materyale ihtiyaç olduğunu kaydeden Prof. Scherübl, “Bu konuda yardımda bulunmak isteyen kişi ve kurumlar 30-130 225 202 telefona, 030-130225 299 faksa veya Klinikum Am Urban Diieffenbachstrasse 1, 10967 Berlin adresine başvurabilirler” dedi.

Haberin Devamı

İletişim önemli
Hastalığın erken teşhisinde iletişimin önemine dikkat çeken Prof. Scherübl, “Almanca'ya hakim olan hastalarla iletişim sorunu olmadığı için daha hızlı teşhis konularak tedaviye başlanabiliyor. Birçok hastamız hayati önem taşıyan bağırsak kanseri gibi hastalıkların tedavi yöntemi ve tedavi süresi gibi konularda iletişim zorluğu yüzünden hastalığın teşhisinde geç kalınıyor. Bunun önüne geçmek için 51. servisinin bekleme salonunda Türkçe bilgilerinde bulunduğu internetli bilgilendirme hizmeti sunmak istiyoruz. Ayrıca proje koordinatörü ve müdürü olarak Urban Hastanesi 51. İstasyonda Türkçe konuşan psikolog ve sosyal pedagoglar arıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!