AK Partili başkan MHP'li meclis üyesini kovdu

Güncelleme Tarihi:

AK Partili başkan MHPli meclis üyesini kovdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2010 10:29

ANTALYA'nın Alanya İlçesine bağlı Tosmur Belediyesi'nin Ağustos ayı meclis toplantısında, Belediye Başkanı AK Partili Musa Özdemir, gerginlik yarattığı gerekçesiyle MHP'li meclis üyesi Hasan Özdemir'in salondan çıkarılması talimatını verdi. Salondan çıkmak istemeyen Hasan Özdemir'i diğer MHP'li meclis üyeleri sakinleştirerek, birlikte salonu terk ettiler.

Tosmur Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Hasan Özdemir, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yakup Gündoğan'a ait, yeşil alan üzerine kurulu olduğu için hakkında yıkım kararı olan market hakkında niçin yasal işlem yapılmadığını sordu. Bunun üzerine Belediye Başkanı Musa Özdemir, MHP'li meclis üyelerini kastederek, “Yaklaşık 1.5 yıldır şova ve gerginliğe yönelik politika yapıyorsunuz. Tosmur'da gergin bir ortam varmış gibi hava yaratıyorsunuz. Tosmur Belediye Başkanı olarak size önerilerim var. Uygulanabilir projelerle gelin, uygulamazsam namerdim. Benim amacım siyaset değil, Tosmur'a hizmet etmek” dedi.

Tekrar söz alan Hasan Özdemir, “Bizi asla şov yapmakla suçlamayın. MHP'ye oy veren insanlara ceza yazıyorsunuz. Siz önce bunun hesabını verin” dedi. Daha sonra Başkan Özdemir ile uzaktan akrabası olan Hasan Özdemir arasında hakarete varan sözlü tartışmalar oldu. Tosmur Belediye Meclis Üyesi AK Partili Yakup Gündoğan da Hasan Özdemir'in üzerine yürüyerek, “Sabahtan beri terbiyesizce konuşuyorsun. Ne yaptın sen oğlum Tosmur için? Belediye başkanına karşı düzgün konuşuyor musun? Lan seni öldürürüm bak” diye bağırdı. AK Partili Belediye Meclis üyelerinin araya girmesiyle sözlü kavga büyümeden önlendi.

Belediye Başkanı Musa Özdemir'in talimatı ile zabıta memurları tarafından salondan çıkarılmak istenen Hasan Özdemir, “Hangi hakla beni salondan çıkarıyorsunuz. Hakarete uğrayan, fiziki tacize uğrayan benim” diye bağırdı. Ardından, Hasan Özdemir ve diğer MHP'li 3 meclis üyesi salonu terk etti.

Meclis toplantısında yaşanan tartışma hakkında açıklama yapan Başkan Özdemir, “MHP'li Hasan Özdemir'in derdi Kızılcaşehir mevkiine yaptığı kaçak villadır. Bu villaya İl Özel İdaresi tarafından yıkım kararı verildi. Bunun bizimle ilgisi yok, ama bize mal ederek gerginlik yaratılıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!