Arama sona erdi yakınları eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Arama sona erdi yakınları eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2010 21:20

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi açıklarında denize açıldıkları kanonun alabora olması sonucu kaybolan Mert Kütük'ü arama çalışmaları sona erdirildi.

Mert Kütük’ün ailesi ve yakın arkadaşlarından oluşan yaklaşık 500 kişi, ilçe sokaklarında arama çalışmalarının sürdürülmesi için slogan atarak eylem yaptı.
Karamürsel, Tabakhane Mahallesi’ndeki Belediye Plajı’nda 4 gün önce yaşları 18 ile 21 arasında değişen Serhat Sağdınç, Ali Sağdınç, Sercan Çampınar, Ertuğrul Elçin ve 18 yaşındaki Mert Kütük, eğlenmek amacıyla üç kanoyla denize açılmış ve fırtınaya yakalanıp kanoları alabora olmuştu. Gençlerden üçü balıkçılar, biri de Sahil Güvenlik tarafından kurtarılırken, dalgalara kapılan Mert Kütük ise tüm aramalara karşın bulunamamıştı.
ARAMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİRİLDİ
Olayın ardından İzmit Körfezi’nde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait iki tekne ve havadan bir helikopter ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Sivil Savunma ekipleri arama çalışması başlattı. Hereke, Körfez, Değirmendere, Yalova, Gebze ve Darıca kıyıları botlarla arandı, ancak bir sonuç alınamadı. Çalışmalar 72 saat sonra sona erdirildi.
AİLESİ VE ARKADAŞLARI EYLEM YAPTI
Mert Kütük’ün ailesi ve yakın arkadaşlarından oluşan yaklaşık 500 kişilik gurup, bugün ‘Karamürsel uyuma Mert’ine sahip çık’, "Sahil güvenlik size güvendik’, ‘Kayboldu kardeş, bulmayan kardeş’, ‘Mertimiz bulunsun’ şeklinde slogan atarak Karamürsel sokaklarında yürüdü.
Arama çalışmalarının çok kısa süre içersinde sona erdirildiğini söyleyen Mert’in babası Kemal Kütük, “Kayıp olan oğlumun ölü ya da diri bir şekilde bulunmasını istiyorum. Arama çalışmaları çok kısa süre içersinde sona erdirildi. Yetkililerin bizlere sahip çıkmasını istiyorum. Sona erdirilen arama çalışmaları yeniden başlatılsın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!