Dolgu sırasında kemik ve kafatasları bulundu

Güncelleme Tarihi:

Dolgu sırasında kemik ve kafatasları bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 11:33

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'ne bağlı Allıışık Köyü yakınlarında, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt İşletme Tesisi temeline dolgu amacıyla çıkarılan toprağın içerisinden insana ait olduğu tahmin edilen çok sayıda kemik ve kafatası bulundu.

Haberin Devamı

Malkara İlçesi'ne 8 kilometre uzaklığındaki Gözsüz Köyü'nde, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne süt işletme tesisi yapmak için kısa süre önce inşaat başladı. Binanın temelini doldurmak için Gözsüz Köyü'ne 2 kilometre uzaklıkta olan Allıışık Köyü Kazanca Çeşme Mevkii'ndeki araziden kamyonlarla toprak taşındı. Kepçe ile açılan toprağın yaklaşık 1 metre derinliğinde kemikler olduğunu gören 40 yaşındaki Ayhan Işık, Köy Muhtarlığı ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kemiklerin bulunduğu alanı şeritler ile çevirerek Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile inceleme yaptı. Toprak içerisinden insana ait olduğu tahmin edilen çok sayıda kemik ve kafatası çıkarıldı.

Allıışık Köyü Muhtarı Adil Şahin, toprak alınan mevkide ot çıkmadığı için köylüler tarafından kullanılmadığını belirterek, şöyle dedi:“Köyümüzün en yaşlı insanlara bile sorduk ama buralarda mezarlık olmadığını söylediler. Mezarlık ya da yerleşim birimi olmadığı için biz de telaşlandık.” Gözsüz Köy Muhtarı Selahattin Akbulut, köylerindeki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne süt işletme tesisi için toprak alımı yaptıkların ifade belirterek şöyle konuştu:“İnşaat temeline dolgu için toprak alıyorduk. Sonradan insan kemikleri bulunduğunu duyduk. Biz de çok şaşkınız. Bu kemiklerin kime ait olduğunu bilmiyoruz. Köyde yaşayanlar buralarda yerleşim yeri ve mezar olmadığını söyledi. Jandarmanın incelemesini bekleyeceğiz. Köylerimizde kayıp insanımız yoktur.”

Haberin Devamı

KEMİKLER KRİMİNALE GÖNDERİLDİ

Kemikleri bulan 40 yaşındaki Ayhan Işık da toprak kazılırken kemikleri görüp muhtarlık ve jandarmaya haber verdiklerini bildirirken “Burada mezarlık olduğunu hatırlamıyorum. Böyle bir şey ile de ilk kez karşılaşıyorum. Çiftçilik ve hayvancılık yapan biriyim. Olay yerine 50 metre civarında bulunan Kazancı Çeşmesi de kendi hayvanlarımı sulamaya götürdüm. Etrafa bakınırken hafriyatın yapıldığı yerde kemikleri fark ettim. Mezarlık gibi değildi bütün kemikler bir aradaydı” dedi.
Jandarma ekipleri çıkarılan kemik ve kafataslarını delil torbalarına doldurarak incelenmesi için Jandarma Komutanlığı Kriminal Laboratuarı'na gönderdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!