25 yıllık dostluk

Güncelleme Tarihi:

25 yıllık dostluk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2010 14:14

ALMANYA'da Hof kentine bağlı Wunsiedel ile İzmir'in Torbalı İlçesi'nin 1985 yılında öğrenci değişimi ile başlayan ve daha sonra gençlik değişimi programına dönüştürülen etkinliğin kaymakamlıkta yapılan 25. yıl kutlamaları karnaval havasında geçti.

Haberin Devamı

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Wunsiedel Kaymakamı Dr. Karl Döhler, kaymakamlıktaki Türk bahçesine yapılan Torbalı’nın simgesi Metropolis Antik Kent, “İkiz kızlar” heykeli ile bahçenin açılışını birlikte yaptı.

Torbalı'ya övgü

Torbalı'dan 20’si gençlik değişimi, 13'ü Dünya Kampı Projesi ve 21 delegasyondan oluşan 54 kişilik bir grup Wunsiedel’e geldi. 5 saat süren programda konuşan Wunsiedel Kaymakamı Karl Döhler, "Torbalı değişik bir kent, farklı bir kültür. Oranın insanlarını tanıdığınızda insanlığın, kardeşliğin ve dostluğun farkını öğrenirsiniz. Ben ve eşim Torbalı'dan çok şey öğrendik" dedi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da, Wunsiedel Kaymakamlığı’nda yapılan Türk bahçesinin iki ülkenin gençleri arasında kardeşliği geliştireceğini, yapımı süren ve 7 Eylül’de Torbalı’da açılışı yapılacak Alman Parkı için de herkesi Torbalı'ya davet etti.

Çok sayıda davetlinin katıldığı 25. yıl kutlamalarında Marktredwitz DİTİB Kadınlar Kolu, kaymakamlıkta Türk yemek standı kurarak Türk mutfağının en güzel örneklerini davetlilere sundu. Nürnberg’den Grup Evvelzaman’ın rock, pop tarzı müziği ve türküleriyle renk kattığı kutlamada kaymakam, meclis üyeleri ile davetliler danslarıyla gönüllerince eğlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!