Baba Özil'den tuhaf sözler

Güncelleme Tarihi:

Baba Özilden tuhaf sözler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 11:42

ALMANYA Milli Takımı'nı tura taşıyan golü atan Mesut Özil'in babası Mustafa Özil, Hamburger Morgenpost Gazetesi'ne verdiği röportajda oğlunun kendisini Alman hissetiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gazetenin Güney Afrika'da bulunan spor muhabiri Sven Töllner'in sorularını yanıtlayan Mustafa Özil, Mesut'un golü atacağını hissettiği belirtti.


Gazetinin iki sayfa yer verdiği röportajda sadece futbol değil Almanya'daki yaşam hakkında da konuşan Mustafa Özil muhabirin “Mesut içinde daha ne kadar Türk (Türkiye) var?” sorusuna, “Biz Alman gibi yaşıyoruz. Mesut kendini Alman hissediyor. Bir çok yabancı Almanya'da gördükleri muameleden şikayetçi oluyor. Ben onlara hep 'o zaman gidin' diye cevap veriyorum” dedi. Ben yüzde 70-80 Almanım. Bu nedenle Türkiye'ye veya başka güney ülkelerine gittiğim zaman zorluk çekiyorum. Oralarda bir çok şey yürümüyor. Almanya'da yemeğin saatinde yeneceğinden emin olabilirsiniz. Başka yerde bu böyle değil” dedi.


“Gol atacağını hissettim”
Mustafa Özil, oğluna hep güvendiğini ve golü atacağını hissettiğini belirterek, “Gol pozisyonunda topu çevirirken 'oğlum şut çek' diye bağırdım. Tabii ki beni duymadı ama şutu çekti ve gol oldu. Şutu çekerse gol olacağını hissettim” dedi.

Haberin Devamı

Bayern Münih istedi, şimdi İnter peşinde
Bayern Münih'in de bir süre Mesut'u istediği ama Ribery ve Kroos ile anlaşmaya varınca vazgeçtiğini söyleyen Mustafa Özil, “Şimdi İnter Milan ısrarla peşinde ama İtalya ve oranın mentalitesi bana pek çekici gelmiyor. İsterse Real Madrid'e de gidebilir. Ama orada 12 veya 13. adam olur. Ballack gibi 30 aşmış bir oyuncu olsa parasını aldıktan sonra yedek soyunmaktan gocunmaz. Ama Mesut, Kroos ve Schweinsteiger gibi genç oyuncular için bu böyle değil. Onlar mutlaka oynamalı. ” dedi.


“Türkler de Almanya'yı tutuyor”
Mesut'un Almanya Milli Takımı'nda yer almasının uyuma da katkısı olduğunu söyleyen Mustafa Özil, “Türkler'de Almanya'yı destekliyor. Türkiye'den tanıdıklarınız yüzlerce sms, E-mail gönderiyor ve Almanya'nın Dünya Şampiyonu olmasını istediklerini yazıyorlar. Bu bence çok olumlu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!