Başarılı örnekler ön plana çıkarılmalı

Güncelleme Tarihi:

Başarılı örnekler ön plana çıkarılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 16:27

Sabine Uzuner, tarihte her göç ülkesinin başarılı olduğuna vurgu yaparak ABD, Avustralya ve İngiltere'yi örnek gösterdi.

Haberin Devamı

BREMEN Belediye Sarayı'nda düzenlenen panelde uyum konusu tartışıldı. Elke Heyduck'uhn yönettiği “Geleceği beraber şekillendirelim” başlıklı panele konuşmacı olarak gazeteci Ferdos Forudastan ve hukukçu Dr. Sabine Uzuner konuyu değişik açılardan ele aldılar. Bremen Senato ve Belediye Başkanı jens Böhrnsen'in yaptığı açılış konuşmasından sonra söz alan İran kökenli gazeteci Ferdos Forudastan, kendi yaşamından da örnekler vererek, göçmenlerin uyumunun toplumda kabul görmeleriyle orantılı olduğunu söyleyerek, “Kendimizi bu topluma ait hissetmemiz, bu toplum tarafından kabul görülmemizle direk bağlantılıdır. Ne yazık ki kabul görülmemiz sadece siyasetçilerin güzel sözleriyle olmuyor. Tam eşitlik uyumun anahtarıdır. 30-40 burada yaşayıp hale yerel alanda dahi oy kullanamıyorsam, özel bir yasa olan yabancılar yasası kıskacındaysam buraya ait olma hissin nasıl gelişebilir?” dedi.

Haberin Devamı

“Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var”
Hukukçu Sabine Uzuner, tarihte her göç ülkesinin başarılı olduğunu belirterek buna ABD, Avustralya, İngiltere gibi ülkeleri örnek gösterdi. Uzuner, “Almanya daha bir 10 yıl öncesine kadar göç ülkesi olduğunu gerçeğini kabul etmiyordu. Bu tarihi hatadan dönüldü. Yerli ve göçmen kökenliler birbirlerine hoşgörülü yaklaştığı ve birbirlerinden bir şeyler öğrenmek için çalıştığı sürece göç hikayesi bir başarı hikayesi olur. Sanıldığı gibi göçmenlerde uyumda başarısız değil. Ancak sadece başarısız olanların medyada ön plana çıkarılması toplumu yanıltıyor” dedi.


Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen, konuşmacıların tespitlerinin büyük ölçüde doğru olduğunu göç politikasında geçmişte yapılan hataların bugün yaşanan uyum sorunlarının nedeni olduğunu ifade ederek, “Ama bende artık toplumun daha bilinçlendiği ve uyum konusunda çok önemli yol alındığı kanısındayım. Spordan sanata, siyasetten ekonomiye kadar her alanda çok üstün başarı gösteren, örnek olan göçmenler var. Bu güzel örnekler daha çok gündemde olmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!