Bu kadarı da olmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu kadarı da olmaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2010 11:33

Almanya'da yaşayan Elif Yılmaz'ın , Türkiye dönüşü uçakta bir Alman tarafından kendisine verilen şişeden içtiği su kireç çözücü içti.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde yaşayan ve 2004 yılında izin dönüşü uçakta rahatsızlanması üzerine iki Alman yolcunun kendisine verdiği şişedeki sıvıyı su diye içen Yılmaz hastanelik oldu. Araştırmalar sonucunda şişenin içindeki sıvının kireç çözücü olduğu ortaya çıktı. Alman yolculara şişe sularının İzmir'de kaldıkları otel tarafından yolluk olarak verildiği belirlendi. Geçen yıl sonuçlanan davada Alman yargıç oteli suçlu bulup Yılmaz'a 8 bin Euro tazminat ödenmesine karar verdi. Ölümden dönen Yılmaz, “Bırakın parayı, bugüne kadar bir arayıp 'Geçmiş olsun' bile demediler” diye dert yandı.


Yılmaz "İzmir'den uçakla geldim. İnerken kapıda gözüm karardı, başım döndü. Yolculardan birisi baş ağrısı için ilaç verdi. Arkadaşı da bana şişeyi uzattı. Bir damla aldım. Dilim yandı. 'Bu su değil dedim.' Onlar su olduğunu söylediler. İlacı içmek için bir yudum daha aldım. Bir anda boğazımdan mideme kadar yanma hissettim ve bir anda fenalaştım. Hostesler geldi. Onlar başka bir şişeden su verdiler. İçer içmez kusmaya başladım. Polis ve doktor çağrıldı. Orada midemi yıkayıp hastaneye kaldırdılar” dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz, “On beş gün hastanede geçirdim. Boğazım kapandığı için beş gün hiç konuşamadım. Dudaklarım ve ağzımda şişmeler oldu. Boğazımdan bir delik açarak beni beslediler. Bu şekilde yaşattılar. Eve döndükten sonra bir ay kadar haftada iki gün olmak üzere midem yıkandı. Tam anlamıyla ölümden döndüm. Doktorlar bile yaşamamın mucize olduğunu söylediler” diye konuştu. Almanya'da savcılığın yolcuların ve otel görevlisini getirip getirip ifadelerini aldığını ve geçen yıl oteli 8 bin Euro tazminat ödemeye mahkum ettiğini söyleyen Yılmaz, "Hukuk mücadeleme devam edeceğim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!