Göçmenlere fırsat eşitliği sunulmalı

Güncelleme Tarihi:

Göçmenlere fırsat eşitliği sunulmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2010 10:51

Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Ole von Beust düzenlenen ilkbahar resepsiyonunda yaptığı konuşmada, fırsat eşitliğinin en üst seviyeye getirilmesinin göçmenlerin uyumunu kolaylaştıracağını söyledi.

Haberin Devamı

HAMBURG Belediye ve Senato başkanı Ole von Beust Altona İlçe belediyesi'nin ilkbahar resepsiyonunda yaptığı konuşmada göçmenler için fırsat eşitliğinin her alanda gerçekleştirilmesi için çabaladığını söyledi. Altona İlçe Belediye Sarayı’nda gerçekleşen resepsiyonunda konuşan Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Ole von Beust Altona İlçe Meclis Başkanı Andreas Grutzeck ve Altona İlçe Belediye Başkanı Jürgen Warmke-Rose’nin selamlama konuşmasının ardından konuşan Ole von Beust, şunları söyledi:

Önceliğimiz uyum
“Bu yıl Altonale Festivali'nin kardeş ülkesi Avusturya olacak. Kentimiz çok kültürlü gözde semti Altona'da bir çok farklı kökenden insanlar yaşıyor. Bu kültürler sadece Altona'yı değil, tüm kentimizi zenginleştiriyor. Uyum politikası benim için öncelikli olan, bizzat üzerinde durduğum konuların başında geliyor. Göçmenlerin uyumu için bizler zemini hazırlamalıyız. Bu en başta insanların kökeni ne olursa olsun, herkese her alanda fırsat eşitliği imkanı sunmak demektir. Fırsat eşitliğinin tam anlamda gerçekleştiği toplumlarda uyum sorunu sorun olmaktan çıkar. Fırsat eşitliği sadece göçmenleri değil, aynı zamanda dar gelirliler, çocuklu aileler gibi toplumun sosyal ve ekonomik açıdan zayıf diğer kesimlerini de kapsamalı” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından davetlilere açık büfe ikramı yapıldı ve davetliler keyifli saatler geçirdiler. Belediye sarayında resepsiyon sürerken, bina önünde bir grup çevreci Altona'da bir imar projesi için ağaçların kesilmesi protesto etti.


Kimler katıldı
Resepsiyona Hamburg Senato Başkanı Ole von Beust'un yanı sıra, Avusturya Berlin Büyükelçisi Dr. Ralph Scheide, SPD Hamburg Eyalet Başkanı Olaf Scholz, Hamburg Yeşil Alternatif Liste Altona İlçe Belediye Meclisi üyesi Filiz Demirel, Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) yöneticisi Dr. Harald Winkels, Hamburg Alevi Toplumu (AGH) Başkanı Cengiz Orhan, Türk İşverenler ve Girişimciler (ATU) yöneticisi Mehmet Keskin, Hamburg Döner Kalite Derneği Başkanı Ertan Çelik’in yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!