Yeni evli laborant halı saha maçında öldü

Güncelleme Tarihi:

Yeni evli laborant halı saha maçında öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 11:23

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde laborant olarak çalışan 37 yaşındaki Ali Çelik, halı sahada gece futbol oynarken, kalp krizi geçirdi.

Çalıştığı hastanenin acil servisine kaldırılan Çelik, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Yaklaşık 5 ay önce evlenen Ali Çelik’in futbol sahasında ölümü yakınlarını ve arkadaşlarını yasa boğdu.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde 8 yıldır sağlık teknisyeni olarak laboratuvarda görev yapan Ali Çelik, 12 Mart gecesi aynı servisteki arkadaşları ile birlikte halı sahada futbol maçı oynamaya gitti. Kayak ve futbolla ilgilenen Çelik, Yenişehir İkinci Marketler'deki halı sahada arkadaşlarına, “Ben bugün pek oynamak istemiyorum. Eğer oyuncu eksik olursa sahaya çıkarım. Yoksa sizi izlemek istiyorum” dedi. Sporcu sayısı yetersiz olunca Ali Çelik formasını giyerek sahaya çıktı. Maçın 10’uncu dakikasında fenalaşan Çelik, yere yığıldı. Ali Çelik'in yere düştüğünü fark edip, yanına koşan arkadaşları olay yerine ambulans çağırdı.
112 Acil ambulansıyla çalıştığı Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Ali Çelik, doktorların yaklaşık 2 saat süren müdahalelerine karşın kurtarılamadı. Çelik'in ölümü yakınlarını ve arkadaşlarını yasa boğdu. Acil Servis'te çalışan sağlık teknisyenleri, “Ali, hiçbir rahatsızlığı olmayan sporcu bir arkadaşımızdı. Maçın 10’uncu dakikasında aniden yığıldı kaldı. Biz de şaşırdık, Çok üzgünüz” diye konuştu.

Memleketi Aksaray’da Sevim Çelik’le 24 Ekim 2009’da evlenen ve Erzurum’un Dadaşkent semtinde oturan Ali Çelik’in cenazesi memleketinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

‘HALI SAHALARDA ELEKTROŞOK BULUNMALI’

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mücahit Emet, Sağlık Teknisyeni Ali Çelik’in durumunu ‘ani kardiyak ölüm’ olarak nitelendirdi. Yrd.Doç.Dr. Emet, “Ölümlerin yüzde 90’ından fazlasında neden kalpteki ritim bozukluklarıdır. Ölüm oluşmadan önce kişide çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı, baş dönmesi ve bayılma gibi belirtiler olabilir. Özellikle daha önce düzenli spor yapmayan orta ve genç yaştaki insanlar dikkatli olmalıdır. Örneğin halı sahada top oynarken, bu belirti ve bulgular oluştuğunda kesinlikle spora devam etmemeli ve derhal yere uzanmalıdırlar” dedi. Bu hastaların kalbine elektroşok denilen belli akımda elektrik verilmesinin, ölümcül ritm bozukluklarını önleyebileceğini ve hastanın hayatını kurtarabileceğini belirten Yrd.Doç.Dr. Mücahit Emet, “Bu elektroşok ne kadar kısa sürede verilirse, o kadar yararlı olacaktır. Ani kalp rahatsızlığına bağlı ölümleri en aza indirmek için spor merkezlerinde ve insanların kalabalık halinde olduğu alışveriş merkezleri, terminaller, hava alanları ve düğün salonlarında ‘defibrilatör’ adı verilen elektroşok cihazları bulunmalıdır. Bu cihazlar ülkemizdeki ambulanslarda var” diye konuştu.

KB(KS/CK) (FOTOĞRAF)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!