Büyükelçiler gençlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçiler gençlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 15:36

ABD Başkanı Barack Obama'nın davetlisi olarak 26-27 Nisan'da ABD'ye gidecek olan Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası İkinci Başkanı Nihat Sorgeç, Kreuzberg'deki meslek eğitim okulu BWK'da, ABD ve Türk Büyükelçilerini ağırladı.

Haberin Devamı

Ziyarete, ABD Büyükelçisi Philip Murphy, eşi Tammy Murphy, Türk Büyükelçisi Ahmet Acet ve Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat da katıldı.


Geri dönecek
Murphy bir öğrencinin, “Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkileri şimdilerde biraz soğuk. Türkiye ABD büyükelçisini geri çekti. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna esprili bir şekilde yanıt vererek “Jack Nicholson'ın bir filminde şöyle bir sahne vardır. Son 10 saniye kala kaç” dedi. Büyükelçi Ahmet Acet ise, “Merak etmeyin, sayın Büyükelçi kesinlikle görevine geri dönecektir” yanıtını verdi.


Gelecek konusunda iyimserim
Ebru Taşdemir adlı öğrenci ise ABD büyükelçisine, “Yapılan araştırmada Avrupa'da Müslümanların dışlandığı ortaya çıktı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusunu yöneltti. Büyükelçi Murphy, Almanya'da Müslümanların uyum için kendisinin de katkıda bulunmak istediğini ve bu bağlamda camileri de gezdiğini söyleyerek, “Ben iyimserim. ABD göçmen ülkesi olarak bilinir. Ancak orada da zaman içinde sorunlar olmuştu. Bunlar süreç içinde aşıldı. Avrupa'nın da bu sorunun üstesinden geleceğine inanıyorum” yanıtını verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!