Müjde Ar ikinci duruşmaya da katılmadı

Güncelleme Tarihi:

Müjde Ar ikinci duruşmaya da katılmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2010 13:21

ESKİŞEHİR Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan’a bir televizyon programında hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanatçı Müjde Ar Karakaş’ın yargılanmasına devam edildi. 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan ikinci duruşmaya Müjde Ar Karakaş yine katılmadı.

Sinema sanatçısı Müjde Ar Karakaş, 18 Mayıs 2009 tarihinde bazı gazetelerde yayınlanan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan’ın okul çantaları ile ilgili açıklamalarını bir televizyon kanalı programında eleştirmişti. Ceylan’ın okul çantalarında Barbie bebek ve bazı resimler için “Neredeyse müstehcenliğe yakın resimler, çocukları hayal dünyasında gezdiriyor, gerçeklerden koparıyor” açıklamasına Müjde Ar Karakaş’ın “Bu sübyancılıktır. Hangi tarlada yetişiyor bu milli eğitim müdürleri” dediği öne sürülmüştü.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Caylan, Müjde Ar Karakaş’ın kendisine hakarette bulunduğu gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına başvurmuştu. Yapılan şikayet üzerine Müjde Ar hakkında ‘Kamu görevlisine hakarette bulunmak’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Sanatçı Müjde Ar Karakaş’ın yargılanmasına Eskişehir 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Bugün yapılan ikinci duruşmaya 31 Aralık 2010 tarihindeki duruşmaya katılmayan Müjde Ar Karakaş katılmadı. Duruşmaya sadece Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan’ın avukatı Hamza Özçiftçi katıldı. Müjde Ar Karakaş’ın avukatı Şennur Kasakal ise mahkemeye duruşmaya katılamayacağını belirten bir mazeret dilekçesi gönderdi.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan’ın avukatı Hamza Özçiftçi, mahkeme hakimi Murat Karahisar’dan, Müjde Ar Karakaş’ın müvekkili hakkında televizyon programında yaptığı konuşmanın izlenmesini talep etti. Eskişehir 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Murat Karahisar, ilk duruşmada Müjde Ar Karakaş’ın talimatla ifadesinin alınması için Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderdikleri yazının cevabının gelmediğini belirterek avukat Özçiftçi’ye “Önce sanığın talimatla alınacak olan ifadesi bize gelsin. Daha sonra görüntülerin izlenilip izlenilmeyeceği konusunu değerlendiririz” dedi. Hakim Murat Karahisar, duruşmayı 4 Mayıs 2010 tarihine erteledi.

Yurt dışında olması nedeniyle duruşmaya katılmadığı belitilen Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Müjde Ar Karakaş hakkında Eskişehir 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde de 25 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!