Anne-kızın infazına 6 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Anne-kızın infazına 6 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2010 12:57

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Eskihisar Köyü'ndeki çamlık alanda geçen pazar günü başlarından vurulmuş cesetleri bulunan 38 yaşındaki Elif Okutan ile 8 yaşındaki kızı Yağmur'un ölümüyle ilgili, kadının eşi Metin Okutan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Cesetlerin yanında bulunan ruhsatsız tabancanın Metin Okutan'a ait olduğu belirlendi. Cesetlere İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, kızını vurduktan sonra intihar etmiş olabileceği üzerinde de durulan Elif Okutan'ın başına 2 kurşun girdiği tespit edildi. Olay, cinayet olarak değerlendirilmeye başlandı.

Geçen pazar sabahı, Gebze'nin sahil köyü Eskihisar yakınlarındaki çamlığa çıkanlar, 2 ceset görünce durumu jandarmaya bildirdi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede başlarından vurularak öldükleri belirlenen 2 kişinin, Darıca İlçesi'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan Elif Okutan ile kızı Yağmur Okutan olduğu belirlendi. Cesetlerin yanında bir de tabanca bulundu. Tabancanın, anne Elif'in yanında bulunması, olayın cinnet sonucu intihar olabileceğini akla getirirken, öldüren kişinin böyle anlaşılmasını sağlamak isteği üzerinde de durulmaya başlandı. Anne- kızın cesetleri, olay yeri incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Jandarmanın geniş çaplı soruşturması sürerken, Darıca İlçesi'nde oturan Elif Okutan'ın babası Mehmet Kurnaz, kızının hayat dolu bir insan olduğunu belirterek, “Cinnet getirip kendini öldürmeye karar verse dahi torunumu öldürmezdi. Silah temin edebilecek bir insan da değildi. Cumartesi günü eşim, kızım, damadım ve torunum Tuzla'ya gezmeye gitmiştik. Eve döndüğümüzde eşime yemek hazırlamasını söyledim. Yemeğe alt katımda oturan kızımı ve damadımı da çağırdım. Kızım, torunumla birlikte kırtasiyeye gidip geleceklerini söyledi. Saat 20.00 sıralarında evden ayrılan kızım ve torunum, gece yarısına kadar dönmedi. Damadım ile birlikte önce Devlet Hastanesi'ne gidip giriş kayıtlarını kontrol ettik ama bir sonuca ulaşamadık. Sonra polis karakoluna giderek, durumu bildirdik. Fotoğraflarını verdik ve haber beklemek üzere eve döndük. Sabah tekrar karakola gittiğimizde damadımla polis, Eskihisar'a doğru gitti. Bana bilgi vermediler. Oradan döndüklerinde acı olayı öğrendim.”

Bulunan tabanca da kriminal laboratuvarında incelemeye alınırken, anne- kızın diğer yakınları, olayın intihar olduğuna inanmadıklarını söyledi.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Jandarma, olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside anne Elif Okutan'ın başına 2 kez ateş edildiğinin anlaşılması olayın seyrini bir anda değiştirdi. İntihar eden kişinin, bulunan tabancayla 2 kez art arda başına ateş etmesinin mümkün olmayacağı görüşüyle, olay cinayet olarak değerlendirilmeye başlandı.

Yapılan araştırmalar sonunda, olayda kullanılan ruhsatsız tabancanın eşi ve kızı ölü bulunan Metin Okutan'a ait olduğu anlaşıldı. Jandarma bu gelişmeler üzerine Mekin Okutan ile birlikte kimlikleri açıklanmayan 6 kişiyi daha gözaltına aldı. Şüphelilerin sorguları sürüyor.
Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsileri devam eden anne- kızın cenazeleri, Darıca Kazım Karabekir Mahallesi Elmalı Camii'ndeki cenaze namazının ardından defnedileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!