Türk toplumu değişti

Güncelleme Tarihi:

Türk toplumu değişti
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2010 11:59

ALMANYA Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği, önceki gün Offenbach Türk Alman Kulübü’nde, kuruluşunun 19. yılını kutladı. Geleneksel hale gelen kuruluş yemeğine, çoğu Türk mühendis ve mimarlardan oluşan, 100'ün üstünde davetli katıldı.

Haberin Devamı

2005 yılından beri Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği'nin (TMMB) Başkanlığını sürdüren Yüksek Makine Mühendisi Demir Ceylan, gecenin açış konuşmasında, “Birliğimizi kurmaktaki amacımız, Türkiye'deki meslektaşlarımıza teknik bilgi desteği sağlamaktı ancak günümüzde buna artık ihtiyaç kalmadı. Türkiye pek çok mühendislik alanında istenilen düzeye çıktı. Dernek olarak biz de ağırlığımızı Almanya'daki faaliyetlerimize verdik" dedi.


“Almanya’da artık, sadece bilek değil, beyin gücüyüz" diyen Ceylan, ancak birlik olarak yeterince güçlenebilmek için Avrupa genelinde mühendis ve mimar Türk meslektaşlarından daha fazla katılım beklediklerini dile getirdi. Birliğin 300 üyesinin bulunduğuna dikkat çeken Ceylan, "Aramızda Alman üniversitelerinde öğretim üyeliği yapan ve Almanya'da büyük projelere imza atmış değerli Türk meslektaşlarımız var. Birlik olarak özelikle gençlerimize, akademisyen, işadamı ve öğrencilerimize çeşitli etkinliklerle yardımcı olmaya çalışıyoruz. En önemlisi bu ülkede bizlerin bir beyin gücü olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!