Gaspı kız kardeşi affetti adalet affetmedi

Güncelleme Tarihi:

Gaspı kız kardeşi affetti adalet affetmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 12:52

SAMSUN'da kredi kartı borcu yüzünden kız kardeşinin bileziklerini plan yapıp gasp ettirmek isteyen 23 yaşındaki Emrah Karasan ile 27 yaşındaki arkadaşı Gökhan Uzuner, 2.5'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmada birbirlerini suçlayan sanıklar, bileziklerini almak istedikleri 22 yaşındaki Elif Güney'den özür diledi. Güney de ağabeyi ve arkadaşından şikayetçi olmadığını söyledi.

Samsun'da 2.5 ay önce meydana gelen olayda, 600 TL kredi kartı borcu olan Emrah Karasan, borcunu ödemek için yeni evlenen kız kardeşinin bileziklerini almak için, kendisi gibi kredi kartı borcu olan arkadaşı Gökhan Uzuner ile plan yaptı. Plan gereği kız kardeşinin evine giden Karasan, çıkışta kapıyı açık bıraktı. Kar maskesi ve eldivenli olan Uzuner de sessizce eve girip yatak odasındaki bilezikleri almak istediği sırada, Elif Güney ile karşılaştı. Genç kadının karşı koyup bağırması üzerine panikleyen Uzuner, kısa bir boğuşmanın ardından bilezikleri alamadan evden çıktı. Ancak fazla uzaklaşamadan apartman sakinleri tarafından yakalanarak polise teslim edildi. İfadesinde olayı Emrah Karasan ile planladıkları söyleyince de 2 arkadaş tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında ‘gaspa eksik teşebbüs’ten 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 2 sanık, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Savunmalarında birbirlerini suçlayan sanıklardan Karasan, “Gökhan'ın kredi kartı borcu vardı. Beni tehdit ederek bu olayın içine soktu” diye konuştu. Gökhan Uzuner de arkadaşını suçlayarak, “Olaydan 1 gün önce parkta buluşup plan yaptık. Ama başaramadık. Maddi sıkıntılardan dolayı böyle bir şeye kalkıştık. Çok pişmanım ve Elif'ten de özür dilerim” dedi.

Duruşmaya katılan Elif Güney ise iki sanıktan da şikayetçi olmadığını söyleyerek, mahkeme heyetine “Ben kendilerini affettim. Siz de affedin” dedi. Ancak mahkeme heyeti, sanıkların suçunun gaspa eksik teşebbüs olduğunu belirterek, her iki sanığa 2.5'ar yıl hapis cezası verdi. Ardından da sabıkasız olan Uzuner ve Karasan'ı cezaevinde kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!