Yine cimnastik salonu ayrımcılığı

Güncelleme Tarihi:

Yine cimnastik salonu ayrımcılığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 11:26

Bielefeld’de yeni açılan ve başlattığı kampanya ile büyük ilgi gören All İnclusive adlı cimnastik salonunun yabancılara ayrımcılık yaptığı iddia edildi.

Haberin Devamı


ALMANYA
’nın Bielefeld kentinde geçtiğimiz kasım ayında açılan “All İnclusive Fitnes” stüdyosunda spor yapmak için müracaat eden yabancılar, üye olarak kabul edilmediklerini söylediler. Cimnastik salonunun sunduğu cazip üyelik aidatı nedeniyle salona başvuran Türkler, "Çok başvuru oldu, artık üye kabul etmiyoruz" yanıtı aldıklarını, ancak bazı Almanlar'ın kendilerinden sonra üyeliğe alındığını iddia ettiler. Salondaki görevliler ise iddialarla ilgili konuşmaktan çekinirken, konuyla ilgili bir açıklama yapmayacaklarını söylediler.


Mektubu alınca şok oldum
Bielefeld’de yaşayan Erzurumlu Ayhan Gül, cimnastik kulübüne üye olmak için yazılı olarak başvurduğunu, ancak açılışa iki gün kala başvurusunun yoğunluk nedeniyle kabul edilmediğini bildiren bir mektup aldığını söyledi. Mektubun ne anlama geldiğini salon yetkilileri ile konuşmaya gittiğinde ise karşılaştığı muameleyi içine sindiremediğini ifade eden Gül, "Çok yoğun bir ilgi gördüklerini, bu nedenle son yapılan müracaatları kabul etmediklerini belirttiler. Fazla bir tartışmaya girmeden oradan ayrıldım. Birkaç gün sonra gazetelerde ve reklam panolarında hala renkli ilanlar olduğunu görünce dışlandığımı anladım. Bunun üzerine içeri girip, "Madem kapasitesiniz doldu, neden reklam veriyorsunuz?" diye sordum. Ancak yetkili bana cevap vermedi.


Art niyetliler
Hüseyin Harman da salona yaptığı başvurunun iptal edildiğini belirterek, "5 kişi, ailece salona giderek 12 Ekim 2009 tarihinde başvurduk. Gerekli işlemlerin yapılacağını ve bizim 2 Aralık 2009 tarihinde spor yapmaya başlaya bileceğimizi söylediler. Bir hafta sonra bana bir mektup geldi. Mektupta salona çok başvuru yapıldığını ve bu nedenle müracaatımızı kabul edemeyeceklerini yazmışlar. Üç defa gitmeme rağmen bizi kabul etmediler. Fakat hala yeni müşteriler aldıklarını öğrendik. Bu nedenle salon yetkililerinin art niyetli olduklarını düşünüyorum" dedi.


Türbanımızı gerekçe gösterdiler
Üniversite okuyan Rukiye Kaya (25) ve Ayşe Doğan (22) ise "türbanları" gerekçe gösterilerek salon üyeliklerinin iptal edilmek istendiğini ileri sürdüler. Kadınlara özel bölümleri olması ve ayda sadece 19.90 ücret alınması nedeniyle üye olmak istediklerini belirten Rukiye Kaya ve Ayşe Doğan yaşadıkları dışlamayı şöyle anlattılar:


“Fiyatının uygun, okulumuza da yakın olması ve bayanlara özel bölümlerinin bulunması nedeniyle 14 Ekim 2009'da kayıtlarımızı yaptırdık. 4 Kasım 2009'da spor yapmak için gittiğimizde, başımızın kapalı olduğunu gören salon yetkilisi yanımıza gelerek, 'Burada türbanlarınızla spor yapamazsınız' dedi. Biz de kayıt olduğumuzda da türbanlı olduğumuzu, bunun engel oluşturduğunu o zaman neden söylemediklerini sorduk. Görevli kişi salon müdürü ile görüştü. O da, 'Üyeliklerini iptal edin, yıllık sözleşmeden de çıkarın' demiş. Biz kabul etmedik. Kendilerini şikayet edeceğiz" diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!