Başarı çeşitlilikle geldi

Güncelleme Tarihi:

Başarı çeşitlilikle geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2010 10:38

Thomas Morus Akademisi'nin gerçekleştirdiği rehberlik projesi “Network.21” sona erdi. Projeden elde edilen tecrübeler ve sonuçlar “Çeşitlilikle gelen başarı” adlı bir kongrede ele alındı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Bergisch Gladbach kentinde özellikle göçmenlere yönelik çalışmalarıyla tanınan Thomas-Morus-Akademisi'nin gerçekleştirdiği rehberlik projesi “Network.21” sonuçlandı. Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Sosyal Fonu desteğiyle üç yıldır sürdürülen projenin sonuçlanması nedeniyle “Çeşitlilikle gelen başarı” adlı bir kongre düzenlendi. Kongreye Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanlığı Birim Başkanı Annette Niewöhner, Yatırım Danışmanı Dörthe Jung, Akademi Direktörü Dr. Wolfgang Isenberg, proje yöneticileri Filiz Elüstü ve Barbara Baumann, projedeki rehberler ve öğrencilerle çok sayıda davetli katıldı.


Türk rehber bulmakta zorlandık
Proje yöneticisi Filiz Elüstü “NetWork.21” projesinde gerçekleştirilenlerle ilgili şunları söyledi: “Proje kapsamında her yıl çoğunluğu göçmen 14 kadın ve 7 erkekten oluşan gruplar oluşturduk. Katılımcıları üniversite son sınıf ya da yeni mezun kişiler olarak belirledik. Onlara alanlarında kariyer yapmış kişilerden rehberler ayarlayıp, 8 ay boyunca gelecek planlama konusunda seminerler sunduk. Ama özellikle Türk kökenli rehber bulmakta çok zorlandık. Bizim insanımızı böyle çalışmalara çekmek kolay değil. Bunun yanında Almanya´da büyüyen gençlerimizin kendilerine güven konusunda eksiklikleri var. Ayrıca ailelerinde kendilerine örnek alabilecekleri, onları yönlendirebilecekler kişiler yok. Bu eksiklik için rehberleri devreye soktuk. Böylece iş araştırmak, doğru seçim yapmak, iş başvurusu, kendilerine güvenlerini artırmak, motivasyon, iş görüşmesi, kariyer yollarında nelere dikkat edecekleri gibi konularda eğitimler sunduk. Projeye katılan bir Türk öğrencimiz Dubai'da bir şirkette çalışmaya başladı, bir başkası ise İsveç'te bir uluslar arası şirkette üst düzeyde yönetici oldu. Katılan öğrencilerden yüzde 80´i iş buldu. Gençlerimize Network.21 ve benzeri projelere mutlaka katılmalarını, ailelere de çocuklarına kariyer yollarında destek olmalarını öneriyorum.”

Kongrede sahne alan komedi sanatçısı Fatih Çevikkollu da ‘Fatihland’ adlı oyunu ile ile geceye ayrı bir renk kattı. Çevikkollu uyum konusunda yaptığı esprileriyle seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Kongrede Çevikkolu ve diğer katılımcılara hatıra olarak nazar boncuğu ve “Grauwecke” taşı hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!