Batı Trakyalılar doyasıya eğlendiler

Güncelleme Tarihi:

Batı Trakyalılar doyasıya eğlendiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 12:26

Batı Trakya Türkleri Dortmund Beyaz Saray’da doyasıya eğlendiler 24 Aralık 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Almanya’nın Dortmund şehrinde Beyaz Saray’da bir yılbaşı eğlencesi düzenledi.

Haberin Devamı

Avrupa çapına yayılmış üye dernekleri ile koordinasyon içerisinde, Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerini kaynaştırmak, Batı Trakya Türk kültürünü, örf ve adetlerini tanıtmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmakta, bu yönde kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyen ABTTF, Yılbaşı Eğlencesi’nde Batı Trakya Türklerini bir araya getirdi. ABTTF Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu Yılbaşı Eğlencesi’ne ABTTF üyesi dernek başkanları ile yöneticilerinin yanı sıra Londra’da ikamet eden Eski ABTTF Başkanı Necmi Hasan da iştirak ettiler. T.C. Essen Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Sezai Ekiz Yılbaşı Eğlencesi’ne katılarak varlıkları ile onur verdiler.

Yılbaşı Eğlencesi’nde buluşan Batı Trakya Türkleri, hep birlikte bir yılın yorgunluğunu geride bırakmak amacı ile doyasıya eğlendiler. Sabah 3’e kadar süren eğlencede Batı Trakya Türkleri eğlencenin tadına doyasıya vardı. Almanya’nın dört bir yanından gelen Batı Trakya Türkleri, TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Rüstem Avcı, Türkiye’den pop müziği sanatçısı Pelin Bindal ve Grup Sevenler ile gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler. Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Ailebirliği Derneği`nin genç folklor ekibi tarafından sergilenen halk oyunları ile ayrı bir güzellik kazanan eğlencede ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, misafirleri selamlayarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Habipoğlu, “Yıl boyunca her birimiz çalıştık, yorulduk. Sizler aileleriniz ile birlikte, biz ABTTF Yönetim Kurulu üyeleri ile ABTTF üyesi derneklerin başkanları ve yöneticiler 2009 yılına veda etmek için buradayız. Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz yılbaşı eğlencesinde büyük bir aile olarak hep bir aradayız. Herkesin yeni yılını kutluyor, hepinizin mutlu bir yıl geçirmesini diliyorum” dedi.

Habipoğlu: ABTTF, 2010 yılında da var gücüyle çalışmaya devam edecektir ABTTF’nin çalışmaları ile ilgili olarak Başkan Halit Habipoğlu, “Geride bırakmaya hazırlandığımız 2009 yılında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının uluslar arası kamuoyuna taşınmasına kat ettiğimiz görüyor, elde ettiğimiz başarıyı daha iyi anlıyoruz. 2009 yılı Batı Trakya Türk Azınlığı için çok ama çok önemli bir yıl oldu. Türk Azınlık’ı ve Yunanistan’da azınlık haklarını konu alan uluslararası raporlar peşi sıra yayımlandı. Şubat 2009’da Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg’in Yunanistan’da azınlıkların insan hakları konulu raporunu Mart ayında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Michel Hunault tarafından kaleme alınan “Türkiye’deki Gayri-Müslim Azınlıklar ile Trakya(Doğu Yunanistan)’daki Müslüman Azınlığın Din Özgürlüğü ve Diğer İnsan Hakları” raporu izledi. Yine Mart ayında Birleşmiş Milletler Azınlık Sorunları Bağımsız Uzmanı Gay McDougall, Yunanistan’da azınlıklar ile ilgili raporunu yayımladı. Eylül 2009’da Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu’nun (ECRI) Yunanistan 4. Gözlem Raporu yayımlanmıştır. Son olarak Ekim 2009’da ABD Din Özgürlüğü 2009 Yunanistan raporunu yayımladı. Raporların her birinde Yunanistan, azınlık hakları alanında eleştirilmekten kurtulamadı. Raporların eksik ya da yanlış bilgilendirme içeren veya devlet tezini tekrar eden hususları ile ilgili olarak ABTTF, her bir rapor için paralel raporlar hazırlayarak Azınlık’ın görüşünü dile getirdi. Bununla birlikte ABTTF, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı düzeyinde gerçekleştirilen toplantılara katılarak yazılı ve sözlü bildiriler aracılığı ile sorunlarımızı gündeme taşıdı. Uluslararası düzeyde yoğun bir tempoda faaliyet gösteren ABTTF, üye derneklerin aktif hale getirilmesi amacı ile gerçekleştirdiği bölgesel toplantılar gerçekleştirdi. Bölgesel toplantılarda ABTTF üyesi dernekler arasında işbirliği ve yakınlığı artırmak amacı ile ortak etkinlikler düzenleme kararı alındı. Bu doğrultuda Mayıs 2009’da kuzey bölge dernekleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Hıdrellez Bahar Şenliği, Ramazan ayında iftar sofrası düzenlendi” dedi. 2010 yılında Türk Azınlık’ın ve sorunlarının uluslar arası zemine taşınması için yoğun bir tempo ile çalışacaklarını söyleyen Habipoğlu, üye derneklerin canlandırılması için ortak çalışmaların da devam edeceğini belirtti. Başkan Habipoğlu, tüm misafirlerin yeni yılını kutlayarak herkese sağlıklı, mutlu ve başarı dolu bir yıl dileyerek konuşmasına son verdi. Toplumsal ve kültürel bilincimizin geliştirilmesine katkı sağlayan, Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin dayanışma, birlik ve beraberliğini pekiştiren ABTTF Yılbaşı Eğlencesi’nde Batı Trakya Türkleri hep birlikte eğlendiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!