Bakan Şimşek'ten vergi sözü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşekten vergi sözü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2009 10:27

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya ile Türkiye arasındaki çifte vergilendirme sorununun yakın zamanda çözüleceğini belirterek “Endişelenmeye gerek yok. Sorunu halledeceğiz“ sözü verdi. Kişilerin iki ülkede "Çifte vergi" ödemesini engelleyen anlaşma Almanya tarafından tek taraflı fesh edilmişti.

Haberin Devamı

KÜRESEL Ekonomi Sempozyumuna katılmak üzere Almanya’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya ile Türkiye arasında yaşanan çifte vergilendirme sorununun yakın zamanda çözüleceği müjdesini verdi. Rhein-Neckar Aktiv İşadamları Derneği’nin Mannheim’da düzenlediği iftar programına katılan Bakan Şimşek, Almanya’nın 1 Ocak 2011 yılında Türkiye ile yaptığı "Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmasını" fesetmesini değerlendirdi.


Konuyu görüşüyoruz
Almanya ile Türkiye’nin önemli ortaklar olduğunun altını çizen Şimşek, “Türkiye ve Almanya önemli müttefik ve dost iki ülke. Bu sorunu konuşarak çözeceğiz. Zaten Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması Ocak 2011’e kadar devam ediyor. Türk ve Alman maliye bakanlıkları olarak konuyu görüşüyoruz, gözden geçiriyoruz. Almanya’da yaşayan Türkler’in endişelenmesine gerek yok. Yakın bir zamanda bu sorunu Alman muhataplarımızla birlikte çözeceğimize inanıyorum“ dedi.

Haberin Devamı

2011'E KADAR GEÇERLİ
Almanya, iki ülke arasındaki Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması'nı tek taraflı olarak 2011 yılına fesh etmişti. Özellikle Almanya'da yaşayıp da Türkiye'de emlak, faiz ve ticari gelirler elde edenleri yakından ilgilendiren anlaşma, kişilerin iki ülkede "Çifte vergi" ödemesini engelliyordu. Uzmanlar "Anlaşma yenilenmezse bundan hem Türkiye hem de yurt dışında yaşayıp da Türkiye'de çeşitli gelirleri olanlar etkilenir. Özellikle Türkiye'ye yönelik ticari yatırımlar olumsuz anlamda etkilenir” diye uyarıda bulunuyorlar.


İşadamları ekonomiye güç katıyor
Mannheim’daki Rhein-Neckar İşadamları Derneği’nin verdiği iftarda Türk-Alman politikacıları ve işadamları biraraya geldi. İftara Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya Federal Uyum ve Göçten sorumlu Devlet Bakanı Prof. Maria Böhmer, Karlsruhe Başkonsolosu Emine Birgen Keşoğlu, Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz, Ludwigshafen Sosyal ve Kültürden sorumlu Belediye Başkanı Wolfgand van Vliet, Aktiv İşadamları Derneği Başkanı Bilal Güney, Türk İşverenler Derneği Onursal Başkanı Mustafa Baklan da katıldı. Bakan Şimşek, Almanya’da yaşayan Türk işverenlerinin güçlü bir dinamizmi olduğunu belirterek, “Türk işverenlerimizle gurur duyuyoruz. Almanya ekonomisine dinamizm katıyorlar. Almanya’nın da Türk işverenlerinin bu dinamizmine ihtiyacı var. Türkiye ve Almanya güçlü birer partner. Geleceğe hep birlikte el ele vererek daha iyi bakacağız“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!