Döner Kalite Derneği kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Döner Kalite Derneği kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2009 12:41

Almanya’da dönerin kalitesini, imajını yükseltmek ve korumak amacıyla döner üreticileri Hamburg’da Qualitaets-Döner Hamburg adında dernek kuruldu. Hamburg Ticaret Odası’nda tanıtılan derneğin en önemli amacı sektördeki karakoyunları elemek.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hamburg kentinde döner üreticileri kaliteli döner ve sektördeki karakoyunlara karşı mücadele için "Qualitaets-Döner Hamburg e.V." adında bir dernek kurarak örgütlendiler.


Hamburg Ticaret Odası’nda gerçekleşen derneğin tanıtım toplantısına Ticaret Odası'nın Yeni İş Alanları Daire Başkanı Dr. Bernd Reichhard, Hamburg Ekonomi Dairesi Direktörü Dr. Bernd Egert, Hamburg İş Ajansı temsilcisi Hans-Martin Rump, Qualitaets-Döner Hamburg Başkanı Ertan Çelik ve çok sayıda sektörde faaliyet gösteren işveren katıldı.


Örnek olacak
Toplantıda konuşan Dr. Bernd Egert, Almanya’da döner kendi başına bir sektör olmakla birlikte, yüzbinlerce insana istihdam sağladığını belirterek, “Hamburg gibi metropol bir kent dönersiz düşünülemez. Halkın çoğunluğu döneri tanıyor ve severek yiyor. Döner sektörünün daha iyi tanınması ve imajını yükseltmek amacıyla oluşturulan bu dernek Almanya genelinde örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

400 döner büfesi var
Hamburg İş Ajansı yetkilisi Hans-Martin Rump, Hamburg’da 400’ün üzerinde döner büfesi ve restoranının bulunduğuna işaret ederek, "Buralarda çalışan 2 bin 500 Türk çalışıyor. Yeni dernek dönerin markalaşmasında, kalitenin artmasında önemli rol oynayacaktır. Ayrıca, dönercilik alanında çalışan uzman elemanların yetişmesini sağlayacaktır. Bir nevi Döner Meslek Odası gibi çalışacaktır” diye konuştu.


Farklı bir derneğiz
İmalatçılar ve gastronomi sektörü temsilcilerinden oluşan 19 kişinin katılımıyla, Ticaret Odası, Eyalet Ekonomi Dairesi ve İş Ajansı tarafından desteklenen derneğin mayıs ayında alt yapısının oluşturulduğunu belirten dernek başkanı Ertan Çelik, “Dönerciliğin ekonomiye iyi bir katkısı var ve cirosu oldukça yüksek. 2006 yılında Almanya’da bozuk et skandalı dönerciliğe mal edilmek istendi. Daha sonra buna benzer olaylar oldu. Bunlar bizi sektörün bir lobi kuruma ihtiyacı olduğu görüşüne götürdü. Derneğimizin amaçları dönercilik üzerine kalifiye elemanlar yetiştirmek, kalitede standartları belirlemek ve sektörün imajını geliştirmek olacak. Destekte bulunanlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!