Mizgin davasında mahkeme karıştı

Güncelleme Tarihi:

Mizgin davasında mahkeme karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 10:18

Harsewinkel'de Mizgin Baytekin'i öldüren kocası Önder Baytekin’in yargılanmasına devam edildi. Mizgin'in annesi Aslıhan salonda sinir krizi geçirirken sanığa "Sen bir canisin" diye bağırdı. Olaya hakim müdahale etti.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Gütersloh kenti yakınlarında Harsewinkel kasabasında yılbaşı gecesi Türkiye’de evlendiği Mizgin Baytekin’i (18) öldüren Önder Baytekin’in (26) yargılanmasına devam edilirken salonda hareketli dakikalar yaşandı. Çok sıkı güvenlik önlemleri alınan duruşma salonuna gelenler üzerleri aranarak içeri alındılar. Zanlı Önder Baytekin'in ilk ifadesini alan polis memuru "İfade verirken Önder fazla heyecanlı değildi" dedi. Daha sonra Mizgin Baytekin’in amcaları Yücel Baytekin ve Latif Baytekin ifade verdi. İfadelerin alınmasından sonra ara verildi.

Taşkınlık yapmayın

Verilen arada Mizgin Baytekin’in annesi Aslıhan Baytekin sinir krizi geçirdi. Anne "Alçak katil, kızımı öldürdün. Sen bir canisin" diye bağırınca ortalık karıştı. Bu sırada seyirci bölümünden de bağıranlar oldu. Yargıç Jutta Albert ise müdahale etmek zoranda kalarak "Burası Türkiye değil. Alman yasalara göre yargılama yapılıyor. Taşkınlık yapmayın" uyarısında bulundu. Mizgin Baytekin’in kız kardeşi Helin Baytekin’in ifade vermesinden sonra ise duruşma bir başka güne ertelendi.

Arabayla üzerinden geçti

Baytekin, yılbaşı gecesi arabada tartıştığı eşini önce ekmek bıçağıyla bıçaklamış, kaçan kadını yakalayıp tekrar bıçaklayıp beyzbol sopasıyla başına vurmuş ve ardından da defalarca arabayla üzerinden geçmişti. Çok kıskanç olduğu bildirilen sanığın, eşinin SMS'lerini kontrol etmek istediği, eşi de kabul etmeyince kadını öldürdüğü açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!