Evleri yandı sokakta kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Evleri yandı sokakta kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 15:52

ALMANYA'nın Hamburg kentinde evleri yandığı için bir aydır bahçe evde yaşayan beş çocuklu Ayçelebi ailesinin çilesi sürüyor.

Haberin Devamı

HAMBURG'UN Kirchdorf Süd semtinde kaldıkları belediye konut şirketi SAGA'ya ait apartman dairesi yandığı için bir aydır susuz, elektriksiz, tuvaletsiz bahçe evde sefilleri yaşayan Ayçelebi ailesiyle sonunda belediyeye ait SAGA konut şirketi ilgilenmeye başladı. Hamburg Eyalet Parlamentosu Sol Parti milletvekilinin devreye girip, konuyu bir önerge ile parlamentoya sunacağını açıklaması üzerine Alman basını da aileyi ziyaret etti. Dün ailenin kaldığı bahçe evde Mehmet Yıldız basını bilgilendirirken, SAGA sözcüsü Carl Mario Spitzmüller de bahçe eve gelerek aile ile görüştü.


Biri ağır epilepsi hastası beş çocuklu ailenin kira sorunu nedeniyle şirket tarafından mahkemeye verildiğini söyleyen Spitzmüller, “Her şeye rağmen ailenin burada yaşaması uygun değil. Ailenin uygun bir yer bulması için çalışacağız” dedi. Rıza-Leyla Ayçelebi çifti, Spitzmüller'e kira sorunun SAGA'dan kaynakladığını ifade ederek, “Kirayı bankadan çekmemişler, bizi ödemekle suçladılar. Banka dekontlarıyla hatanın kendilerinde olduğunu ispatladık. Buna rağmen bize çıkış verdiler. Biz de buna karşı dava açtık. Sonucu bekliyoruz” dedi.

Komşular da ortada
Ayçelebi ailesinin yanı sıra yanan dairenin altındaki oturan dört çocuklu komşuları Aziz Solmaz'ın da bir aydır akrabalarında kaldıkları ortaya çıktı. 58 yaşındaki Elazığlı Aziz Solmaz, “Yangın nedeniyle bizim dairede zarar gördü. SAGA'ya defalarca bildirdik ama halen akrabalarda, eş dost yanında kalıyoruz. Bugün milletvekillerinin geleceğini duyunca ben de gelip sorunu anlatmak istedim” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!