Çağdaş pasaport yolda

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş pasaport yolda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 13:10

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yeni pasaportların verilmesine yeni yıl itibariyle başlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Almanya'daki temaslarıyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, yeni pasaport verilmesiyle ilgili hazırlık ve çalışmaların son aşamasına gelindiğini söyledi. Bakan Davutoğlu, “Türk insanı çağdaş pasaporta yeni yıldan itibaren kavuşacak. Bu pasaportların verilmesine 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle başlanacak. 2012 yılına kadar eski pasaportlar da geçerli olacak. Yani iki pasaport da paralel olarak kullanılabilecek” dedi.


Eğitime destek


Berlin'de Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra başkonsoloslarla da bir toplantı yapan Bakan Davutoğlu, yurtdışındaki Türkler'in eğitimine çok önem verdiklerini de söyledi. Türk kökenli insanların Türkçe'yi ve Türk kimliğini unutmamasından daha doğal bir şey olamayacağının altını çizen Davutoğlu, “Yaptığımız toplantıda bazı sivil toplum örgütü temsilcileri bizden Türkçe kitap istediler. Kültür Bakanımız ile konuşup onların bu haklı taleplerini yerine getireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Almanya'da Türk liseleri açmayı düşünüp düşünmediğine dönük bir soruya ise bakan şu yanıtı verdi: “Zaten şu ana kadar böyle liselerin açılmamış olması büyük bir eksikliktir. İster özel isterse devlet destekli okulların açılması Türkçe'nin ve Türk kültürünün korunması ve yaygınlaştırılması açısından önemlidir."


Bakan Davutoğlu ayrıca yurtdışında yaşayan Türklerin hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilmesinden hem de seçimlerde oy kullanmasından yana olduğunu da söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!