Uyum için el ele

Güncelleme Tarihi:

Uyum için el ele
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2009 16:59

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'da göçmen kökenlerin önemli bir bölümün çok iyi uyum sağladığını belirtirken, göçmenlere eksikliklerin giderilmesi için elele verip birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Almanya Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'da göçmen kökenlerin önemli bir bölümün çok iyi uyum sağladığını belirtirken, göçmenlere eksikliklerin giderilmesi için elele verip birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Hertie Vakfı'nın göçmen kökenli gençlere dönük START Vakfı'nın bursuyla orta öğrenimlerini tamamlayan Melek Aldemir, Kosova kökenli Leila Maxhuni, Afgan kökenli Haqjo Schekeb ile Togo kökenli Abdel-Latif Arouna, Bakan Schaeuble'nin katıldığı açık oturumda uyumla ilgili gelişmeleri konuştu. Alman İkinci Televizyonu'nun sunucularından Cherno Jobatay'ın yönettiği açık oturumda konuşan Bakan Schaeuble, hala bazı alanlarda ciddi eksiklikler olmasına rağmen uyumda önemli yol katedildiğini söyledi. Wolfgang Schaeuble, başarılı göçmen kökenli gençlerin de çeşitli alanlarda faaliyet gösterenlerin de ön plana çıkarılmasının diğerleri için yararlı olacağına dikkat çekti.

“Siz Almanyasınız, biz de” adlı kitabın kitabın tanıtımı da yapılan toplantıda konuşan Federal Meclis eski Başkanı Rita Süssmuth, uyumda yıllarca ihmalkar davranıldığını belirtirken, "Geriye değil ileriye bakmalıyız. Ben uyum konusunda çok umutluyum” dedi.
START Vakfı'nın eski bursiyerlerinden Melek Aldemir, insanların kendi kimliklerini ve kendi kültürlerini koruyarak bu ülkeye uyum sağlayabileceklerini belirtirken “başarının yolu iyi bir eğitimden geçer. Göçmen kökenli çocukların desteklenmesi halinde onların başarı oranı da artacaktır” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!