Sahada rakip dışarda dostuz

Güncelleme Tarihi:

Sahada rakip dışarda dostuz
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2009 10:06

HSV ile Galatasaray arasında yarın oynanacak maç için heyecan dorukta. Galatasaray'ı desteklemelerine rağmen HSV'u da kendi takımları olarak gören Hamburglu Türkler "Sahada rakip, dışarda dostuz" dediler. Maç biletleri tükendiği için binlerce kişi karşılaşmayı dev ekranlardan takip edecek.

Haberin Devamı

YARIN Hamburg'da, HSV-Galatasaray arasında oynanacak UEFA Kupası 4. tur ilk maçı için heyecan dorukta. 1,7 milyon nüfuslu kentte yaşayan 80 bin kadar Türk'ü de maç heyecanı sardı. Berlin'den sonra Almanya'da en çok Türk'ün yaşadığı kent olan Hamburg'daki Türklerin en büyük arzusu maçın dostluk ve kardeşliğe vesile olması. Galatasaray'ı desteklemelerine rağmen HSV'yi de kendi takımları olarak gören Hamburglu Türkler, Galatasaray ürünlerine büyük rağbet gösteriyor. Bir çok mağazada Galatasaray forması ve bayrakları artık bulunmuyor.

Fatih Akın, “Bu maç 2-2 biter”


HAMBURG’DA yaşayan dünyaca ünlü yönetmen Fatih Akın, “HSV ile Galatasaray karşılaşması 2-2 biter” dedi. Fatih Akın, kendisinin de 20 yıl futbol oynadığını, ancak dizindeki menisküsten dolayı futbolu bıraktığını ve artık sadece hayır amaçlı organizelerde meşin yuvarlak peşinde koştuğunu söyledi. Almanya'da FC St.Pauli'nin ve Türkiye'de memleketinin takımı Trabzonspor'un koyu taraftarını olduğunu belirten Fatih Akın, “Galatasaray ile HSV karşılaşması oldukça heyecanlı geçeceğine inanıyorum. Bence her iki takım da iyi oynayacaktır. 2-2 berabere kalacaklarını tahmin ediyorum. Güzel bir dostluk içerisinde geçeceğine inandığım karşılaşmayı evde televizyondan izlemeyi planlamıştım. Ama az önce ağabeyim Cem Akın bilet bulduğunu ve bana da aldığını söyledi. Şimdi planımı değiştirdim ve büyük bir ihtimalle stadyumda izleyeceğim” dedi.

İkisi de bizim takımımız

HAMBURG'DA yaşayan güzellik uzmanı Candan Yılmaz ve arkadaşları Tuğba ve Emine Özkan, dev maçın Hamburg'daki Türkler ve Almanları daha çok birbirine yakınlaştıracağını söylediler. Aslında Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Candan Yılmaz, „Ama bu maçta Galatasaraylıyım. Cim Bom'un kazanmasını istiyorum. Ama kaybetsekte en az üzüleceğim bir yenilgi olur. Galatasaray da HSV de bizim takımlarımız. Rakiplik sahada kalacak. Bu maçın gerçek galibi Türk-Alman dostluğu olacak. Doğduğum şehir Hamburg'un takımı ile anavatanımın takımı Galatasaray'ın rakipliği sadece 90 dakika, ama iki ülke futbolseverlerinin dostluğu ebedi“ dedi. Candan Yılmaz, maçı ailesi ve arkadaşlarıyla televizyondan izleyeceğini söyledi.

„Hoşgeldin Galatasaray“


HAMBURG Eyalet Parlamentosu CDU Grup Başkanı Frank Schira ve milletvekili Aygül Özkan, parlamentoda Galatasaray ve HSV şalıyla poz verdiler. „Galatasaray'a Hamburg'a hoşgeldin diyoruz. Bu maç Almanlar ve Türkleri daha da kaynaştıracaktır. Büyük ve keyifli bir futbol şöleni izleyeceğiz. Her iki takımın taraftarlarını da bu şölene katılmaya, provakasyon yapmak isteyenlere aman vermemeye çağırıyoruz“ dediler. Schira, HSV'nin 2-0 kazanacağını tahmin ettiğini belirtirken koyu bir Galatasaray taraftarı olan Aygül Özkan „Tabii ki cim bom maçı 2-1 kazanacak“ dedi. Aygül Özkan maçı eşi ve arkadaşlarıyla stadyumun VIP locasında izleyeceğini belirtirken, Schira maçı televizyondan seyredeceğini söyledi. Şalları değişen Schira ve Özkan, „Sonuç ne olursa olsun, iki takım taraftarlarının beraberce eğlenmelerini, dostluklarını sürdürmelerini ve tüm dünyadaki futbol taraftarlarına örnek olmalarını diliyoruz“ dedi.

Taraftar dernekleri ne dedi?

Almanya Fenerbahçeliler Dernekleri Birliği Başkanı Mustafa Çömlek, finalin Kadiköy'de oynanacağı için 12 Martta HSV'yi desteklediklerini söylerken, diğer taraftar dernekleri başkanları kalplerinin Galatasaray için çarpacağını söyledi.

Mustafa Çömlek (Almanya Fenerbahçeliler Dernekleri Birliği)

„HSV'yi destekliyoruz“

„Hamburg'da yaşadığımız için, HSV'u destekliyoruz. Bu maçta bizim açımızdan kaydeden olmayacak. HSV da, Galatasaray da bizim takımımız. Ama bizim gönlümüz yaşadığımız kentin takımı HSV'dan yana. Bunun çeşitli nedenleri var. Birincisi dernek olarak HSV ile çok iyi ilişkiler içindeyiz, ikincisi Galatasaraylı bazı taraftarların UEFA final maçının Şükrü Saraçoğlu'nda oynaması provakasyon konusu yapması. Galatasaray'ın bizim stadımızda final oynama ihtimalinin bulunmasını içimize sindiremiyoruz. Bizim için kabus gibi bir şey. Final başka stadyumda oynansaydı, farklı düşünebilirdik. İkinci kez de UEFA Kupası'nı alırlarsa, hem de Kadiköy'de, hiç işimize gelmez. Biz olaya sportif açıdan bakıyoruz. HSV'nin kazanmasını arzuluyoruz. Ben maçı stadyumda HSVlu arkadaşlarımla izleyeceğim. HSV bu aralar pek formda değil, maçın berabere biteceğini düşünüyorum“

Lütfü Kortağ (Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı):

„Galatasaray'a başarılar diliyoruz“

„Biz Beşiktaşlılar olarak tabii ki Galatasaray'ı destekleyeceğiz, çünkü anavatanımızın takımı. Maçı stadyumda Galatasaraylı arkadaşlarımızla izleyecektik, hatta üzerinde 'Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Galatasaray'a başarılar diler' şeklinde pankartta hazırladık. Ancak bize sözü verilen biletleri henüz alamadık. Stadyuma gidemezsekte kalbimiz ülkemizin takımı için çarpacak. Ama en başta maçın dostça geçmesini diliyoruz“

Salim Yıldız (Avrupa Sivaslılar Birliği Hamburg Şubesi Başkanı):

„Önce dostluk“

„Biz önce dostluk, kardeşlik sonra sportif başarı diyoruz. Sivaslılar olarak Galatasaray'ın kazanmasını istiyoruz. Hamburg'da bizim takımımız. Netice iki dost ülke iki güzel kentinin takımları karşı karşıyla gelecek. Galatasaray anavatanımızın takımı olduğu için ona daha yakınız. Ayrıca, Galatasaray'ın kazanması ülke puanımızın yükselmesi açısından ve dolayısıyla Sivasspor'a da yarayacağı için Galatasaray'ın tur atlamasını istiyoruz. Maçı siyasi veya ülkeler rekabeti olarak değil, sporda bir heyecanlı müsabaka olarak görüyoruz. Umarız Galatasaray kazanır. Benim tahminime göre ilk maç 2-2 biter“

Lütfü Güler (Hamburg Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftar Derneği):

„12 Martta Galatasaray'dan yanayız“

„Türkiye'nin hangi takımı yurtdışında oynarsa oynasın, biz Trabzonlular ülkemizin takımını tutarız. Galatasaraylı, Beşiktaşlı, hatta HSVli olabiliriz ama, bizi hepimizi birbirimize bağlayan üst kimliğimiz Türk olmaktır. Türkiye'nin Trabzon'a en uzak köşesi bile bize can damarımız kadar yakındır. HSV yaşadığımız şehrin çok sevdiğimiz bir takımı. HSV'nin Bundesliga şampiyonu olmasını isteriz, her uluslararası müsabakada kalpten destekleriz. Ama tek bir istisnamız var. O da HSV, Türk takımlarıyla karşılaştığı zaman. Bu durumda üst kimliğimizdir taraf tuttuğumuz takımı belirleyen“

HSV antrenörü ağlattılar

GALATASARAY'IN yarınki rakibi HSV'nin antrenörü Martin Jol, kardeşlerinin görüntüleri televizyonda görünce ağladı. Kuzey Almanya Televizyon Kurumu'nun (NDR) programına davet edilen Martin Jol'a, kendisinden habersiz Hollanda'daki kardeşleri Gerrit, Klaas ve Cornelis ile yapılan çekimler gösterildi. Stüdyodaki ekrandan kardeşlerinin „Martin seni çok özledik, ne zaman geleceksin?“ şeklinde sözlerini duyunca duygulanan Jol, gözyaşlarına hakim olamayarak ağladı. İşleri yüzünden uzun bir zamandan beri memleketi olan Hollanda'nın Scheveningen kentindeki kardeşlerinin yayına uğrayamayan Martin Jol, „Aile bağlarımız çok güçlü. Onları çok özledim“ dedi.

Köln'den otobüsler kalkıyor

MAÇ için Köln'den otobüsler kalkacak. Köln Galatasaraylılar Derneği Başkanı Yakup Peker, yarın sabah saat 8.00'de derneklerinin önünden iki otobüs ile 50 taraftarın maçı izlemeye gideceğini belirterek, şunları söyledi: “Keşke daha fazla biletimiz olsaydı da daha çok otobüs kaldırsaydık. Ancak biletler adeta kapışıldı.”

MİNİ ALİ SAMİ YEN'DE İZLEYECEĞİZ

Galataray Evi Başkanı İbrahim Akpınar ise, dernek üyelerine yüz civarında bilet dağıttıklarını belirterek maça özel araçlarıyla gidip takımlarına destek vereceklerini söyledi. Akpınar “Bilet bulup maça gidemeyenler ise derneğimizin içinde oluşturduğumuz mini Ali Sami Yen Stadyumu'nda dev ekrandan maçı izleyecekler” dedi.

Dev ekranda izleyecekler

Tüm Avrupa'dan Hamburg'a binlerce Galatasaray taraftarının gelmesini bekleniyor. Maç biletlerinin tükenmesi nedeniyle sporseverler kentteki Türk derneklerinde ve lokallerinde büyük ekrandan maçı izleme olanağı bulacaklar. Hamburg'da büyük ekrandan maçların izlenebileceği mekanların adresleri şöyle:

Hamburg Galatasaray Derneği
Steindamm 58
20099 Hamburg

Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu
Hospitalstr.111
22767 Hamburg

Bar Vivo Sportsbar
Bahrenfelder Str. 260
22765 Hamburg

Hamburg Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftar Derneği
Bugdahnstr.5
22767 Hamburg


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!