Almanya cani anneyi konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya cani anneyi konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2005 00:00

Alman anne dünyaya getirdiği 13 çocuktan 9’unu doğurur doğurmaz toprağa gömdü. Tutuklanan 9 çocuk katil zanlısı 39 yaşındaki kadının altı aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı




Arama çalışmaları
Polise verdiği ilk ifadesinde bir çocuğunu öldürdüğünü itiraf eden katil anne, diğerlerini hatırlamadığın söyledi.

Almanya, doğan 13 çocuğundan 9’unu öldürüp toprağa gömen 39 yaşındaki annenin yaptıkları ile sarsıldı. 9 çocuğunu doğurur doğurmaz öldüren ve derhal toprağa gömen kadının 14. çocuğuna da altı aylık hamile olduğu anlaşıldı.

Polisten alınan bilgiye göre anne sorgusunda bir çocuğunu öldürdüğünü itiraf etti. Sorgusu süren Sabine H. adlı kadının verdiği ifadesinde diğer çocuklarını öldürüp öldürmediğini ise hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Ülkede büyük infial yaratan olaya televizyon ve gazeteler geniş yer verdi.

Komşu buldu

Ülkeyi dehşete düşüren olay Brandenburg Eyaleti sınırları içinde bulunan Brieskow-Finkenheerd kasabasında yaşandı. Çocuklarının katili Sabine H’nın işlediği sanılan cinayetler komşusunun bahçede insan kemiği bulmasından sonra polisi harekete geçirmesi ile ortaya çıktı.

İhbarı değerlendiren polis, bahçede yaptığı aramada kullanılmayan bir akvaryum ve saksılara saklanmış çok sayıda insan kemiği buldu. Olaya el koyan Frankfurt an der Oder savcılığı daha önce bu evde oturan Sabine H’yı 1988 ile 2004 yılları arasında dünyaya getirdiği 9 çocuğunu doğumdan hemen sonra öldürüp gömdüğü iddiası ile tutuklattı.

Aile ret etti




Arama çalışmaları
Çocuklarını öldüren Sabine H’nın hayatının tam bir dram olduğu öğrenildi. Alman basınında yer alan bilgilere göre 17 yaşına kadar okulda son derece başarılı bir öğrenci olan Sabine H’ın hayatı sevdiği erkeği mutaassıp olan ailesinin kabul etmemesi ile değişti.

Aile, kızlarının Eski Doğu Almanya gizli servisi Stasi’de çalışan ajan ile ilişkisini kesmesini isteyince Sabine H, evi terk edip bir yıl sonra evleneceği Stasi ajanının evine yerleşti. Çiftin birlikteliğinde üç çocuk dünyaya gelirken 1987 yılında ikili ayrıldı.

1987 ile 2004 yılları arasında çok sayıda erkekle birlikte olan Sabine H, içki bağımlısı oldu. 1988 ile 2004 yılları arasında farklı erkeklerden defalarca hamile kalan Sabine H, dünyaya getirdiği 9 çocuğunu da öldürüp yaşadığı evin bahçesinde bulunan saksılara ve kullanılmayan akvaryuma gömdü.

Almanya’da gündemi belirledi

Almanya’yı şoke eden 9 çocuk katil zanlısı anneye basın büyük ilgi gösterdi. Ülkenin yazılı, sözlü ve görüntülü basınında ilk haber olarak yer alan olayın hangi boyuta ulaşacağı ise Almanya’da merakla bekleniliyor.

Gazete, radyo ve televizyonlar çocuk cesetlerinin bulunduğu bölgeye muhabirlerini gönderirken, ülkenin en çok satan gazetesi Bild haberin takibi için tam 11 çalışanının görevlendirdi. Gazete, fotoğrafını yayınladığı kadını `Almanya’nın en gaddar annesi’ olarak tanımlayarak `O, 9 çocuğunu öldürdü’ başlığını kullandı. B.Z gazetesi ise ’Anne 9 bebeğini öldürdü’ başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.

Arkadaşları anlatıyor




Arama çalışmaları
Doğurduğu 9 çocuğu öldürüp saksılara gömdüğü iddiası ile tutuklanan annenin arkadaşları, Sabine H’nin iyi bir insan olduğunu fakat içki içince değiştiğini anlatıyor. 20, 19, 18 ve 18 aylık olmak üzere dört çocuğu bulunan evlat katili annenin, bütün zamanını 18 aylık kızına ayırdığını anlatan arkadaşları "Öğrenciliği döneminde de çok başarılıydı. Amaçları olan bir insandı.

Fakat kötü ve talihsiz bir yaşam sürdü. Alkolik oldu. İçince kendini kaybediyor. Alkollü iken tanımak imkansız."

Almanya’da hiç görülmedi

Cinayetin işlendiği Brandenburg Eyaleti İçişleri Bakanı Jörg Schönbohm, olay karşısında şaşkınlığını gizleyemezken şu açıklamayı yaptı: ``Almanya’da şimdiye kadar görülmemiş bir olay. Bu kadar uzun süre bu cinayetler işleniyor ve kimse fark etmiyor. Olacak şey değil.’’

Bierskow-Finkenheerd Belediye Başkanı Ralf Theuer, ``Büyük bloklarda oturuyor. Bu nedenle çocuk doğurup doğurmadığını kimse fark etmemiş olabilir’’ dedi.

Ali VARLI / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!