Macar-Türk dostluk parkı

Güncelleme Tarihi:

Macar-Türk dostluk parkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2008 16:21

Macaristan'ın Zigetvar şehrinde yapılan Macar-Türk Dostluk Parkına turistler büyük ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Macaristan’ın Zigetvar şehrinde 1994 yılında açılışı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve dönemin Macaristan Cumhurbaşkanı Arpad Göncz tarafından yapılan Macar-Türk Dostluk Parkına turistler büyük ilgi gösteriyor. 5 bin metrekare alanda yapılan dostluk parkında, 1566 yılında Zigetvar Savaşı’nda hayatını kaybeden Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve yine aynı savaşta ölen Macar kahramanı Miklos Zrinyi’nin, Türkiye Kültür Bakanlığı tarafından yapılan dev büstleri bulunuyor.

1994 yılında 99 yıllığına Türkiye Cumhuriyeti’ne kiralanan park, Zigetvar şehrinin önemli turistik yerlerinden biri oldu. Zigetvar şehrinin hemen girişinde bulunan parka sadece Macar ziyaretçiler değil yabancı turistler de büyük ilgi gösteriyor. Öğrenciler otobüslerle gelerek parkı geziyor. Ziyaretçiler, 1566 yılında bir birleriyle savaşanların şimdi yan yana duran büstleri önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Türkiye’nin Fahri Konsolosu Laszlo Horvath, Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının da gömülü olduğu parkın genişletilmesi amacıyla bir proje olduğunu ve 2010 yılına kadar yapılmasının öngörüldüğünü açıkladı. Parkın şehre yerli ve yabancı turistin ilgisini artırdığını belirten Horvath, Zigetvar ekonomisine önemli katkı sağlayan parkın yanına bir Türk restoranı ile dinlenme tesisinin yapılmasına çalıştığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!