Federal Meclis yolu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Federal Meclis yolu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2013 18:03

Yeşiller Berlin Milletvekili Özcan Mutlu’ya FederalMeclis yolu açıldı. Hafta sonu yapılan partikurultayında, eylül ayında yapılacak seçimleriçin parti listesinin 2. sırasına yerleşenMutlu, kıran kıran geçen oylamada3 rakibine karşı yarıştı.

Haberin Devamı

YEŞİLLER Berlin Eyalet Teşkilatı, eylül alında yapılacak genel seçimlerde Federal Meclis’e gidecek milletvekili adaylarını belirledi.

3 dönemdir Federal Meclis’e gitmek için mücadele veren eyalet milletvekili Özcan Mutlu, hafta sonu yapılan genel kurulda listede en garanti yer olan 2. sıraya yerleşti.

Önceki dönemde Berlin’den meclise 3 milletvekili gönderebilen Yeşiller’in Berlin listesinde ilk 4 sıra oldukça önemli. Yeşiller’de tüzük gereği 1, 3 ve 5 gibi tek rakamlı sıralara kadın adaylar, 2, 4 ve 6 gibi çift rakamlı sıralara da erkek adaylar seçiliyor.

ÜÇ ADAYLA YARIŞTI
Federal Meclis Grup Eşbaşkanı Renate Künast’ın 1. sıraya yüzde 74.4 oyla seçildiği genel kurulda Özcan Mutlu ikinci sıra için üç adayla yarıştı.

Mutlu’nun en güçlü rakibi ise yine kendisi gibi eyalet milletvekili olan Andreas Otto oldu. Mutlu, konuşmasında eğitim politikalarına ağırlık verirken, Otto ise kira artışlarına değindi. İkinci sıra için aday olan Notker Schweikardt de kültür politikalarının önemini anlattı.

Üç aday arasında yapılan ilk tur oylamada, hiç bir aday salt çoğunluğu toplayamadı. İlk tur oylamada oldukça düşük oy alan Schweikardt, adaylıktan çekildi.

İLK KÜNAST TEBRİK ETTİ
İkinci tur oylamada ise Mutlu ve rakibi Otto ikinci sıra için yine başabaş mücadele etti. Mutlu 12 oy fazla almasına rağmen salt çoğunluğu sağlayamadığı için 3. tur oylamaya geçildi. 3. tur oylamada ise Andreas Otto adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Mutlu tek başına girdiği 3. tur oylamada oyların yüzde 63.3’ünü alarak Federal Meclis’e gitmeyi garantiledi. Mutlu’yu ilk olarak Renate Künast tebrik etti. Yeşiller üyesi göçmenler de Mutlu’yu tebrik ederken, genel kurulu izleyen CHP Berlin Birliği Başkanı Ekrem Özdemir Mutlu’ya şimdiden Federal Meclis’te başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!