MUTLU SON

Güncelleme Tarihi:

MUTLU SON
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2013 16:40

35 yıldır Kreuzberg’deki aynı evde oturan Türk çift, kirayı 9 gün geçyatırdığı için ev sahibini tarafından evden çıkarılmak istendi. Mahkemekararı da alan ev sahibini, Yeşiller Berlin Milletvekili Özcan Mutlu ikna etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’ya 45 yıl önce gelen ve 35 yıldır Kreuzberg’deki aynı evde yaşayan 80 yaşındaki Hasan Keremoğlu ile 70 yaşındaki eşi Şahander Keremoğlu, kiralarını her ayın birinde yatırmak yerine ayın 10’unda yatırınca ev sahibi tahliye davası açtı.

Mahkemenin ev sahibini haklı bulması üzerine evlerinden çıkmak istemeyen Keremoğlu çifti ise son çare olarak Yeşiller Berlin Milletvekili Özcan Mutlu’dan yardım istedi. Ev sahibi, Mutlu’nun girişimleriyle ikna edildi ve kiracıların evde kalmasına izin verdi.

SORUNLAR BÖCEKLERLE BAŞLADI
Evsahibi ile problemlerinin böcekler yüzünden çıktığını söyleyen Şahander Keremoğlu,

“Evde böcekler vardı. Temizlemelerini istedik, yapmadılar. Biz de kirada indirime gittik. Bu duruma ev sahibi çok kızdı. 3 odalı eve yaklaşık 500 Euro kira ödüyoruz. Bunun üzerine ev sahibi sözleşmede yazan, ‘kira her ayın birinde ödenir’ maddesini ihlal ettiğimizi ileri sürerek tahliyemizi istedi. Hakikaten de eşim kirayı her ayın 10’unda ödüyormuş. Bizi evden atmak için mahkeme kararı çıkardı. Bu sokakta oturanların çoğu ile aile gibiyiz. Mahalledekilerin çoğu benim elimde büyüdü. Buradan taşınsaydık ölürdük. Sağolsun Özcan Mutlu araya girdi ve bize yardım etti” dedi.

Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu, son zamanlarda burada yaşayan kiracıların böyle problemler yaşadıklarına işaret ederek,

“Ev sahipleri Kreuzberg’deki kira artışları nedeniyle eski kiracılardan kurtulmak istiyor. Ev sahibi, Keremoğlu çiftinin durumunu gözönüne alarak geri adım attı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!