İşte ilk fotoğraf

Güncelleme Tarihi:

İşte ilk fotoğraf
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 11:35

Patriot füze savunma sistemleri askeri kışlaya konuşlandırıldı.

Haberin Devamı

Deniz yolu ile Hollanda’dan getirilen ve İskenderun Limanı’ndan İncirlik Üssü’ne nakledilen 2 Patriot bataryası, montajları tamamlandıktan sonra merkez Seyhan İlçesi’nde sivil havaalanı yanındaki Recai Engin Kışlası sahasına yerleştirildi.

İNCİRLİK’TE MONTAJLARI YAPILDI

21 Ocak’ta İskenderun Limanı’na ulaşan Cebelitarık bandıralı 18 bin grostonluk Lovise Russ adlı gemiden indirilen 2 Patriot bataryası, iki günlük süreçte askeri araçlarla merkez Sarıçam İlçesi’ndeki İncirlik Üssü’ne nakledildi. Patriotların kurulumu ve işletilmesinde görevli 360 Hollanda askeri, Patriotların montajını tamamladı.

Kullanıma hazır hale gelen Patriot bataryaları dün gece merkez Seyhan İlçesi’nde Adana Havalimanı yanındaki Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı’nın faaliyet gösterdiği Recai Engin Kışlası’na götürüldü. Burada daha önce iş makineleriyle düzeltilen arazide uygun görülen yerlere Patriot füzeleri dağınık vaziyette konuşlandırıldı.

Sivil havaalanına komşu olan Patriot bataryalarının güvenliği için kışla çevresi ile Şakirpaşa, Uçak, Gülbahçe mahallelerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ve polis ekiplerinin önlemlerinin yanı sıra zabıta ekipleri de kışlaya ulaşım sağlayan yollarda araçların uzun süreli park yapmaması için görev yapmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!