Bazen çay içmek bile başarıdır

Güncelleme Tarihi:

Bazen çay içmek bile başarıdır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 18:49

CumhurbaşkanıJoachim Gauck,Berlin’deki büyükelçileriBellevue Sarayı’nda ağırladı.Konuşmasında barış ve insanhakları mesajı veren Alman cumhurbaşkanı,“İnsanlar birbirleriylebağlantıyı koparmadığı sürece,ortak çözüm ve barışaulaşmak daha kolayolur” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Berlin’de ülkelerini temsil eden büyükelçilere ve diplomatlara yeni yıl resepsiyonu verdi.

Bellevue Sarayı’ndaki resepsiyona Türkiye’de bulunan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu katılmadı. Karslıoğlu'nun yerine resepsiyona Elçimüsteşarı Hidayet Çilkoparan katıldı.

Büyükelçilere yönelik kısa bir konuşma yapan Gauck, barış mesajları verdi. Dünyanın barışa ve herkese yaşam perspektifi sunma özlemi içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gauck, dünyada çekilen açlık ve yoksulluğa da dikkat çekti.

Gauck, tüm olumsuzluklara rağmen insanların işbirliği yaptığını ve bu işbirliğinin de her geçen daha da gelişip büyüdüğüne işaret etti. Farklılıkların ve çok kültürlülüğün barışa ve güvenliğe katkı yapmasını umduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gauck, diplomatların da kendi ülkelerinin barış içinde yaşaması için çalıştığını hatırlattı.

AB’NİN HEDEFLERİNİ ANLATTI
Konuşmasında Avrupa Birliği’ne de değinen Gauck, AB projesinin hedeflerini barış getirmek, ülkelerin sahip olduğu silahları komşuları için tehdit unsuru olmaktan çıkarmak ve herkese güven içinde yaşam şansı sunmak olarak tanımladı. Diplomatların yaptıkları çalışmaların çoğu zaman görünmediğini de belirten Gauck,

“Sizler hem ülkeniz hem de dünya için önemli görevler yerine getiriyorsunuz” dedi.

Gauck, bir Alman diplomatın ‘Bazen birlikte çay içmek bile büyük bir başarıdır’ sözünü hatırlatarak “İnsanlar birbiri ile kontakta kaldığı sürece, ortak çözümler ve barışa ulaşmak daha kolay olur” diye konuştu.

İnsanların yurttaşlık sorumluluğunu yerine getirmesinin önemine de değinen Gauck, “Eğer yurttaşlık görevini herkes yerine getirse, çözülmeyecek sorun kalmaz. Ben bunu kendi yaşamımdan öğrendim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!