Kira zammına direnişin sembolü oldu

Güncelleme Tarihi:

Kira zammına direnişin sembolü oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 11:58

Berlin’de 21 senedir yaşadığı eve yapılan kira artışına itiraz eden Ali Gülbol (41), ailesiyle birlikte Kreuzberg’deki kira artışına karşı başlayan protestonun sembollerinden biri oldu.

Haberin Devamı

Uzun yıllar oturduğu binanın 2008 yılında satılmasından sonra yeni ev sahibiyle sorunlar yaşayan Ali Gülbol, itiraz ettiği mahkemede de kaybedince kışın ortasında evsiz kalma tehlikesi yaşıyor. Gülbol, evinin tamirini kendisi üstlenmesi durumunda kiranın artırılmaması için eski ev sahibiyle anlaştı. 3 çocuk babası Gülbol, sözlü yaptıkları anlaşmadan yola çıkarak yüklü miktarda para harcayarak evi tadilattan geçirdi. Ancak her şey 2008 yılında binanın satılmasıyla değişti.

SÖZLÜ ANLAŞMA

Evin yeni sahipleri binayı alır almaz tüm kiracılara ‘kira açığı’ bulunduğu gerekçesiyle çıkış ◊ mektupları gönderdi. Bunun, kiracıları yıldırmak amacıyla yapıldığını düşünen Gülbol, “Bir çok kiracı bu mektuptan korkarak evden gönüllü çıktı. Ancak ben ve üst katta oturan babam, kira borcumuzun olmadığını ispat ederek itiraz ettik. Bunun üzerine yeni ev sahibi bu sefer aylık 93 Euro’luk zam yaptı. Ben de daha önceki ev sahibimle yaptığım sözlü anlaşmayı hatırlatarak kabul etmedim. Mahkeme yoluyla itiraz ettik. Aradan geçen sürede biriken zam miktarı 3 bin 500 Euro’yu buldu” dedi.

MUTLU’DAN DESTEK

Gülbol’un başına gelenler, Berlin’deki yerel basında da büyük yankı buldu. Kira artışlarına karşı kurulan ve aralarında göçmenlerin de bulunduğu ‘kotti&co’ inisiyatifinden destek alan Ali Gülbol’a bir destek de Yeşiller Berlin milletvekili Özcan Mutlu’dan geldi. Mutlu, haksız kira artışlarına karşı her türlü desteği vereceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!