Hakim şaştı kaldı

Güncelleme Tarihi:

Hakim şaştı kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 19:26

Almanya’nın Landshut kentinde onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanan Hülya P.ile Nazmiye D.’nin yargılanmasına başlandı. Yaklaşık 40 mağdurun dinlenmesibeklenen davada ilk ifadeyi veren S.K.’nın vaatlerine kandığı sanıklara 196 binEuro para kaptırdığını söylemesini, mahkeme başkanı şaşkınlıkla dinledi.

Haberin Devamı

SANIKLARIN vaatlerine inanınca tuzağa düştüğünü savunan S.K. şöyle dedi:

“Benim Mine Aslan adıyla tanıdığım ama asıl adı Hülya P. olan bu kadın, avukat Yılmaz Ö. ile çalışıyordu. Avukatı önceden tanıyordum. Güven duygusu vardı. Anlattıklarıyla sadece beni değil, çok sayıda kişiyi ikna etti. Önce ‘Doğudan ucuza Noel malzemesi gelecek, ortak ol, çok kar edersin’ dedi.

İlk defasında 25 bin Euro verdim. Karşılığında 7 bin Euro kar verecekti. Fakat 32 bin Euro geri beklerken, bu sefer de ‘Önümüzde Paskalya var, kazandığımız parayı Paskalya malzemelerine yatıralım’ dedi. Hatta bunun için yeni sermaye istedi. Ben de verdim. Hep yeni projelerle oyaladı. Son olarak da ev projeleri ortaya çıktı. Milyonluk çekler, güzel hazırlanmış belgelerle gözümü boyadı.”

HAKİMDEN ŞAŞIRTAN SORU
Bu ifadeleri şaşkın bakışlarla dinleyen mahkeme başkanı hakim Alfons Gmelch, S.K.’ya, “Madem Noel Baba boş geldi, paskalya tavşanına neden inandınız” diye sordu.

İfadesine başvurulan bir polis müdürü de, özellikle Hülya P. hakkında daha önce de Almanya’nın başka yerlerinde benzer olaylardan dolayı soruşturma açılmış olduğunu söyledi.

BEN DE ZARAR GÖRDÜM
Şahitlere itiraz eden Hülya P., işleri iyi yürümediği için çok sayıda kişinin mağdur olduğunu, ancak kendisinin de projelere önce destek veren ancak daha sonra sözlerini tutmayan büyük şirketlerin kurbanı olduğunu söyledi. Mahkeme di ğer şahitlerin dinlenmesi için Ocak ayına ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!