Ben de bir engelli adayıyım

Güncelleme Tarihi:

Ben de bir engelli adayıyım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 16:10

Karikatür sanatçısı İlhan Değirmenci (55) Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran ile Dernek Başkanı Cengiz Hocazade’ye çağrıda bulunarak, “Karikatürleri albüm yapın ve gelirini de engelli kardeşlerimiz için kullanın” dedi.

Haberin Devamı

MÜNİH'teki Türk-Alman Engellilere Yardım Derneği ile Nürnberg Elele yardım derneğinin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenledikleri karikatür sergisine Hannover’de yaşayan karikatür sanatçısı İlhan Değirmenci engelliler için özel yaptığı 32 karikatürü ile katıldı.

Sergi Münih’in Hasenbergl semtindeki şehir kütüphanesinde, bir hafta süreyle açık kalacak. Serginin açılışında bir konuşma yapan dernek başkanı Cengiz Hocazade, sanatçıya katkılarından dolayı teşekkür ederken,

“Sıradan etkinliklerimizi daha da genişletmek istedik ve karikatürist dostumuz İlhan beyle bunu gerçekleştirdik. Herkese teşekkür ediyrum” dedi.

ALBÜM YAPIN
Karikatürist İlhan Değirmenci ise, sergiyi gezenlere karikatürler hakkında bilgi verirken,

“Ben de şu an sağlıklıyım ancak aynı zamanda bir engelli adayıyım. Bunları çizerken, engellilerin yaşamlarını mizahi bir çizgi ile anlatmaya çalıştım. Ayrıca, onların gözüyle bakmaya çalıştım. Zor oldu ama sanırım başardım. Yetkililere sesleniyorum. Bunları albüm olarak yayımlayın, gelirini de engelli kardeşlerim için kullanın. Ben para falan istemiyorum” dedi.

Eski Gırgır dergisi çizerlerinden olan karikatürist İlhan Değirmenci, bugüne kadar Almanya’da altı kişisel sergi açtığını belirtirken, bir çok karma sergilerde de eserlerinin yer aldığını söyledi.

Ayrıca, altı yıldan bu yana “Eyro Canlar” isimli bir karikatür dergisi yayımladığını sözlerine ekledi. Sergide tamamı engellilerin yaşamlarından kesitlerin yansıtıldığı 32 karikatür yer alırken, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Sergi açılışı öncesi yine, etkinlik çerçevesinde, VdK ve AOK gibi sağlık sigortası kasalarından temsilcilerin yanı sıra, Münih Belediyesi Engelliler Komisyonu yetkilisi ile dernek temsilcisinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirilirken, engellilerin sağlık konusundaki hakları konusunda bilgiler verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!