Bir saate gelecekti 14 yıldır kayıp

Güncelleme Tarihi:

Bir saate gelecekti 14 yıldır kayıp
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 12:55

Eskişehir'de yaşayan Meryem Özdemir gazetemizi arayarak 14 yıl önce Almanya'da yaşarken ortadan kaybolan kardeşinin bulunması için yardım istedi.

Haberin Devamı

ADI Ertuğrul Emeksiz, ailesi 14 seneden beri kendisinden haber alamıyor.

Ertuğrul Emeksiz 1970 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Afyon Emirdağ'lı. 1990'lı yılların başında evlenerek geldiği Almanya'da bir kız çocuğu oldu. Kızı şimdi 19 yaşında.

17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminden yaklaşık 3 hafta sonra 06.09.1999 tarihinde yaşadığı Melsungen'de ortadan kaybolan Ertuğrul Emeksiz'in çalıştığı şirkete ait arabası 9 gün sonra Frankfurt yakınlarındaki bir TIR parkında terkedilmiş halde bulundu.

Araba bulunduğunda içinde sigara paketleri ve severek dinlediği Edip Akbayram'a ait kasetler vardı. Ertuğrul Emeksiz'in ortadan kayboluş hikayesini Emeksiz'in Türkiye'de yaşayan ablası Meryem Özdemir'in gazetemize açtığı telefonla öğreniyoruz.

SESSİZ TELEFON UMUDU
"Kayıp yakınları olmayanlar bunun nasıl bir çaresizlik olduğunu bilmez" diyor telefonda konuştuğumuz Ertuğrul Emeksiz'in kendisinden iki yaş büyük Eskişehir'de yaşayan ablası Meryem Özdemir, sonra gelen sessiz telefonların insanda nasıl bir umut kasırgası yarattığından bahsediyor, ağlamaklı bir ses tonuyla.

"Elimiz kolumuz bağlı, yerimizden kımıldayamıyoruz. Bir gün gelecek diye umud ediyoruz. Öldüğüne inanmıyoruz. Ya bilerek ortadan kayboldu ya da başı belada" diye konuşmaya devam ediyor acılı abla, kardeşine "Artık neredeysen geri dön" diye seslenerek.

"Evin tek erkek çocuğuydu, iyiliksever, herkes tarafından da çok sevilen biriydi" diye anlatıyor kardeşini Meryem Özdemir, babasının her zaman gurur duyduğu kardeşinin ortadan kayboluşunun kendilerinde derin yaralar açtığını ifade ederek.

BABAM ÇOK UĞRAŞTI
Babasının bu olaydan ötürü hasta olduğunu ve hayatını kaybettiğini anlatan Meryem Özdemir sözlerine şöyle devam ediyor:

"Babam kardeşimi bulmak için çok uğraştı ama tüm çabaları sonuçsuz kaldı. Kardeşimin ortadan kaybolduğu haberini aldıktan sonra babam Almanya'ya gitti. Ama çaresizlik içinde bir sonuç alamadan geri döndü. Kardeşimin nerede olduğunun bulunması için Alman konsolosluğuna mektup yazdı. O çabaları da sonuçsuz kaldı. Annem ve babam belki bir gören olmuştur diye Almanya'daki gelinimizin de tavsiyesiyle televizyonlardaki kayıp programlarına katıldı. Kimseden ses çıkmadı. Yaşadığı üzüntüye daha fazla dayanamayan babam 13 Ağustos 2006'da öldü. Ölecek adam değildi. Kardeşimden haber alamamak kendisini bitirdi."

GÜCÜMÜZ KALMADI
Kardeşinin kaybolmadan kısa bir süre önce eski iş ortağına çok yüklü miktarda para bulduğunu söylediğini ifade eden Meryem Özdemir şöyle devam etti:

"Parayı nereden bulduğunu bilmiyoruz. O zamanki ortağına parayı da gösterip bunu nasıl değerlendirebilirim diye sormuş. Kardeşim kaybolduktan sonra zaman zaman annem sessiz telefonlar geldiğini söylerdi. Gelen sessiz telefonlarda arayan kişi Edip Akbayram'ın 'Hasretinle Yandı Gönlüm' parçasını dinletip kapatıyormuş. Biz öldüğüne inanmıyoruz. Hatta kardeşim Ertuğrul'u bir ara Eskişehir'de görenler de olmuş. Neredeyse artık çıksın ortaya. Dayanacak gücümüz kalmadı. Annem de artık çok yaşlı ve rahatsız. Babam göremedi ama annemin son dileği oğlunu bir kez daha görebilmek."

"Arar diye yıllarca telefon numaramı değiştirmedim"
ERTUĞRUL Emeksiz'le sorunsuz bir evlilik geçirdiklerini söyleyen Melsungen'de yaşayan eşi Fatma Emeksiz de, eşinin akıbetiyle ilgili artık bir sonuca varılmasını istediğini söyledi.

Eşi ortadan kaybolduktan sonra gerekli her yere başvurularını yaptıklarını ifade eden Fatma Emeksiz şunları söyledi:

"Gazete ve televizyonlara da başvurdum. Çevresinde kendisini tanıyan herkes polise ifade verdi. Interpol aracılığıyla aranmasına rağmen bugüne kadar maalesef hiçbir sonuç alınamadı. Çok zor bir durum. Kayınvalidemle hala sıkça görüşüyoruz. Zaman zaman bana da sessiz telefonlar geliyordu. Hatta kendisini burada görenlerin olduğu yönünde söylentiler çıktı. Türkiye'ye gittiği kulağıma geldi. Belki döner diye, beni arar diye yıllardır telefon numaramı hiç değiştirmedim. Ortadan kayboluşuna bir anlam veremedik. Ama artık umudumu kestim. Kaybolmadan önce yüksek miktarda para bulduğuyla ilgili de hiçbir bilgim yok" diye konuştu.

Alıkoyma şüphesiyle soruşturma açılmış
KASSEL Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Ertuğrul Emeksiz kayıp kişi olarak yıllarca aranmış. Ailenin başvurusuyla konsolosluk aracılığıyla yürütülen yazışmalarda, Ertuğrul Emeksiz'in kendi isteğiyle ortadan kaybolmasını gerektirecek bir nedene rastlanmadığı için alıkoyulma şüpheleriyle de soruşturmanın yürütüldüğü ama uzun yıllardır yapılan araştırmalarda herhangi bir sonuca ulaşılamadığı bilgisi yer alıyor. Faili meçhul cinayetler ve kimliği belirlenemeyen cesetler üzerinde yapılan DNA testlerinde de kayıp Emeksiz'in izine rastlanmadı.

Kuzey Hessen Emniyet Müdürlüğü'nün kayıp Ertuğrul Emeksiz'le ilgili Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı'ya gönderdiği mektupta şu bilgiler yer alıyor:

06.09.1999: Ertuğrul Emeksiz Hofgeismar'da çalıştığı şirkete ait araçla saat 00.30'da şirket sahibi Turan Kılıç'ın izniyle Kassel Meslungen'deki evine doğru yola çıkmış. Eşine bir saate eve varırım demiş ama eve hiç gitmemiş.

09.09.1999: Şirket sahibi 60 bin Mark değerindeki aracının alıkoyulmasından ötürü Ertuğrul Emeksiz hakkında suç duyurusunda bulunmuş.

14.09.1999: Ertuğrul Emeksiz'in eşi Fatma Emeksiz Melsungen polis merkezine giderek eşi hakkında kayıp başvurusunda bulunmuş.

15.10.1999: Ertuğrul Emeksiz'in kullandığı şirket aracı Frankfurt Griesheim'da bir TIR parkında kilitli halde bulunmuş. Yapılan incelemelerde herhangi bir ize rastlanmamış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!