Eğitim ataşeleri neden atanmıyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitim ataşeleri neden atanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2012 16:48

Almanya’da eğitim ataşeliği koltuklarının boş kalmasına eğitimdernekleri de tepki gösterdi ve ataşe gönderilmesini istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’daki Eğitim Ataşeliği koltuklarının boş kalmasına eğitim dernekleri de tepkili.

Güney Almanya’da faaliyet gösteren, Augsburg Türk Veliler Derneği başkanı Fahrettin Tuncay, Gersthofen Türk Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Dalyanoğlu, Friedberg Türk Eğitim Uyum ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Mestanlaroğlu ile Aichach Türk Veliler Derneği Başkanı Yasemin Özkan, “Devletimiz Avrupa’da yaşayan çocuklarımıza ve gençlerimize bu kadar mı değer veriyor.

Nedeni ne olursa olsun, yaklaşık 600 bin Türk öğrencinin okuduğuAvrupa ülkelerinde eğitim ataşeliklerin boş kalması izah edilemez” dedi.

TELAFİSİ MÜMKÜN DEĞİL
Eğitim Dernekleri Başkanları, Almanya’da yaşayan Türk toplumunun en öncelikli konusunun eğitim olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bilgi ve teknoloji toplumu olan Almanya’da çocuklarımızın eğitim seviyelerini yükseltmek için herkes üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapmak mecburiyetinde. Burada en büyük görevlerden biri de Ataşeliklere düşüyor. Eğitimle ilgili çalışmalara alt yapıyı hazırlayacak, velilere ve derneklere yol gösterecek konumda bulunan eğitim ataşeliklerinin boş kalmasının vereceği zarar ilerde telafisi mümkün olmayan kayıplara neden olacaktır. Bir an evvel bu açık giderilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!