Binooki’ye pazarlama ödülü

Güncelleme Tarihi:

Binooki’ye pazarlama ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2012 11:26

İKİ genç kız kardeşin bir yıl önce kurduğu Binooki yayınevi, ilk kez katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı’ndan ödülle döndü.

Haberin Devamı

Türk edebiyatını Alman okurlarla buluşturmak amacıyla kurulan Binooki Yayınevi, en iyi kitap pazarlama taktiği kategorisinde Virenschleuder ödülüne layık görüldü. Törende ödülü Binooki kurucuları İnci Bürhaniye ve Selma Wels kardeşler birlikte aldı.

Binooki Yayınevi, eylül ayında yaptıkları iki haftalık etkinlik kapsamında yazar Barış Bıçakçı’nın Almanca’ya çevrilen eserinden 20 sayfalık bir bölümü her gün 100 farklı mekanda dağıttı. Barış Bıçakçı’nın eserinden okuyup fotoğrafını çekerek Binooki yayınevine gönderen kitapseverler arasında en ilginç fotoğrafı gönderenler arasında ilk 10’a girenler ödüllendirildi.

İki haftalık süre içinde kendilerine yaklaşık 400 fotoğrafın gönderildiğini belirten İnci Bürhaniye, “Birinci seçilen fotoğraf sahibine, etkinliğimizin sponsorlarından mini cooper model arabayı, bir hafta sonu kullanma şansı sunduk. İkinciye ise elektronik kitap okuyucusu hediye ettik. Üçüncü olan yarışmacıya Binooki’den çıkan kitaplardan bir paket sunduk. Diğer yarışmacılara ise Barış Bıçakçı’nın eserini hediye ettik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!