Başkan adayından anlamlı mesaj

Güncelleme Tarihi:

Başkan adayından anlamlı mesaj
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2008 12:53

Waldems Kasabası'nın bağımsız belediye başkan adayı Mustafa Dönmez, bölge halkı için yapacağı çalışmalarla yeni bir rüzgar estirmek istiyor. Dönmez "Amacımız genç ailelere yatırım yapmak. Bunun için uygun kira ücretleri ve çocuklu aileler için özel projeler şart" dedi.

Haberin Devamı

Pazar günü sandık başına gidilecek olan Almanya'nın Wiesbaden Kenti yakınlarındaki Waldems kasabasında nefesler tutuldu. 6 bin nüfuslu kasabada SPD'li belediye başkanı Werner Scherf, tekrar seçilmek için mücadele veriyor. Ancak rakipleri de "Artık değiyim zamanı geldi" diyerek seçimde en az onun kadar iddialı olduklarını düşünüyorlar. İzmirli başkan adayı Mustafa Dönmez, kazanması halinde bölgede yeni bir rüzgar estirmek istiyor.

Kiralar çok yüksek

Yeşiller Partisi, Hür Demokrat Parti (FDP) ile Bağımsız Seçmen Çevresi'nin (UWK) desteği ile seçimlere katılan bağımsız aday Dönmez "En büyük sorunumuz geçtiğimiz yıllarda bölge nüfusunun azalması ve yaş ortalamasının artması. Buna acilen önlem alınması gerekiyor. Amacımız genç ailelere yatırım yapmak. Çocuklu aileleri Waldems'e getirmek istiyoruz. Bunun için onlara uygun yaşam şartları sunmamız gerekiyor. Örneğin uygun kira ücretleri sunulabilir. Bunun yanı sıra çocuklu aileleri yakından ilgilendiren "Ücretsiz anaokulu" gibi özel projeler düşünüyoruz" dedi.

Fischer'le birlikte çalıştı

1991'de dönemin Dışişleri Bakanı Joschka Fischer'in ofisinde de çalışan Dönmez, bugün Çevre Bakanlığı'nda toprak ve çevre güvenliği biriminin başında. "Ben bilinçli olarak bağımsız aday oldum. Böylelikle kendi yönümü kendim belirliyorum. Bu Waldems gibi küçük bir yerde daha avantajlı. Çevre bakımı çok önemli. Bölgeyi yeşillendirme projelerini hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu. Önümüzdeki altı yıl Waldems'in belediye başkanlığını yapacak kişinin belirneceği seçimler için herkesin sandık başına gitmesini isteyen Dönmez, şuanki belediye başkanı Werner Scherf'in yanı sıra CDU'nun adayı Maren Plass'la da yarışıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!