Irkçıya karşı elçi olacak

Güncelleme Tarihi:

Irkçıya karşı elçi olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 12:17

ALMANYA Futbol Federasyonu’nun (DFB) eski başkanlarından Dr. Theo Zwanziger, 11-24 Mart 2013 tarihleri arasında, ırkçılığa karşı yapılacak Almanya Enternasyonal Kültür Haftası’nın elçisi olacak.

Haberin Devamı

Alman Futbol Federasyonu Kültür Vakfı Başkanı olan Dr. Zwanziger, kültür haftasının hazırlıklarında da yardım edecek. Enternasyonal Kültür Haftası’nın çok faydalı olacağına inandığını belirten Dr. Zwanziger, “Sporda da aynı toplumun içindeki kurallar geçerlidir. Fair play (centilmenlik), anlayış ve karşıdakine aynı değeri vermek. Irkçılık, ayrımcılık ve şiddete gözlerimizi yumamayız. Toplumdaki azınlıkların haklarının da korunması gerekir” dedi.

70’e yakın toplantı düzenlenip Enternasyonal Kültür Haftası Komitesi etkinliklerin üst düzeyde yapılması için çalışmalar yapıldı. Ayrıca komite bu yıl içinde 300 kent ve kasabada 1250 toplantıyla tolerans kampanyasının sürdürülmesini sağladı.

Komite Başkanı Dr. Jürgen Micksch, ”Dr. Theo Zwanziger gibi ünlü ve çok değerli bir spor adamını elçi olarak kazanmaktan sevinçiliyiz. Dr. Zwanziger DFB Başkanlığı süresincede tüm gücünü kullanıp devamlı olarak ırkçılığa karşı etkinlikleriyle dikkat çekmişti” diye konuştu.

Almanya Enternasynal Kültür Haftası 11-24 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak. Kampanyanın açış konuşmasını ve kampanya için hazırlanacak kataloğun önsözünü Dr. Zwanziger yazacak. Almanya Futbol Federasyonu, Almanya Futbol Federasyonu Kültür Vakfı ve Bundesliga Vakfı’da etkinlere destek verip çok kapsamlı olmasını sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!