Kendimizi çiziyorum

Güncelleme Tarihi:

Kendimizi çiziyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 12:54

Hannover’de yaşayan karikatürist İlhan Değirmenci, maddi sıkıntılar nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı ‘Eurocanlar’ karikatür dergisini yeniden çıkarmaya başladı.

Haberin Devamı

Avrupa’da yaşayan göçmenler arasında karikatüre ve mizaha ilgi duyan genç yeteneklere de fırsatlar verip gençlerin çalışmalarını dergide yayınlıyarak ‘göçmen mizahı’nın temellerini atmak istediğini belirten Değirmenci, şunları söyledi:

“1970 yılında çizmeye başladım. Başta Gırgır olmak üzere değişik dergilerde çizdim. 1984 yılında ‘Şenlik Var’ adlı bir de kitap yayınladım. Almanya’da çokça kişisel sergilerim olduğu gibi uluslararası alanda da karma sergilerim oldu. ‘Eurocanlar’da göçmen sorunlarını anlatmaya çalışıyorum. Kısacası kendimizi çiziyorum.” Özgüveni artıracak Eurocanlar’ın Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda ve İsviçre’deki okuyucularıyla buluştuğunu açıklayan Değirmenci, “Gençlerimizin özgüvenlerini artıracak, çevrelerini daha objektif gözlemleme becerisini kazandıracak karikatür sanatıyla tanışmalarına olanak sağlayacak Eurocanlar dergisinin, bu alanda da önemli bir görevi yerine getirdiğine inanıyorum. Çizimlerinin yayımlanmasını isteyenlerin ‘eurocanlar@hotmail.com’ adresine göndermelerini bekliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!