Bettina Wulff’a meclisten destek

Güncelleme Tarihi:

Bettina Wulff’a meclisten destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 10:41

Almanya’nın 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un eşi Bettina Wulff, kendisinin para karşılığı başkalarıyla cinsel ilişkiye girdiğine ilişkin söylentilerin internet ortamında yayılmasının ardından, hem Bettina Wulff hem de Alman siyasetçiler kişisel hakların daha etkili biçimde korunması için harekete geçti.

Haberin Devamı

Bettina Wulff çeşitli medya kuruluşları hakkında şikayette bulunurken, ayrıca internet arama motoru Google’un otomatik doldurma hizmetinde adının yüz kızartıcı konularla birlikte önermesini sert bir dille eleştirdi. CDU Federal Meclis Milletvekili ve cnetz adlı internet derneğinin kurucusu Peter Tauber, yaptığı açıklamada Google’un uyguladığı otomatik doldurma hizmetine ilişkin kriterlerin daha şeffaf olması gerektiğini ve kurumun bu konuda sessiz kalmasının çözüm olmayacağını ifade etti.

Federal Meclis Milletvekili Thomas Jarzombek (CDU) ise, Google’un tüm kullanıcıların kişisel bilgilerini yedi gün içinde silmesini talep etti. SPD sanal ortam sözcüsü Lars Klingbeil da arama motoru monopolünün ayrıntılı şekilde araştırılması gerektiğini savundu.

Klingbeil’a göre Federal Meclis’in internet konuları için oluşturduğu ‘Internet und digitale Gesellschaft’ adlı komisyon, Google’un tarafsızlığını ve kartel hakları açısından konumunu sorgulamalı. Google, Almanya’daki internet arama motorlarının yüzde 90 oranında pazar payına sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!