Bu gençler alkışlanır

Güncelleme Tarihi:

Bu gençler alkışlanır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 16:32

Volkan İnak (23) tarafından düzenlenen Wedel'deki 11. Barış Futbol Salon Turnuvası'nda elde edilen 1550 Euro 'luk gelir Otonom Kadın Evi'ne bağışlandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Schleswig Holstein Eyaleti'nin Wedel kentinde düzenlenen 11. Barış Futbol Salon Turnuvası'nda elde edilen gelir maddi sıkıntı içinde olan Otonom Kadın Evi'ne bağışlandı.

11 Eylül 2011 terör saldırılarına tepki olarak ilki Kasım 2001'de o zaman daha henüz 12 yaşında olan Volkan İnak ve ağabeyi Erkan İnak tarafından düzenlenen turnuva , son 11 yıl içinde Wedel spor ve kültür takviminin önemli bir etkinliği oldu.

Her yıl tüm Almanya ve Avusturya'dan gençlerin katılımıyla yapılan turnuva bu yıl mayıs ayında yapıldı. Üniversite öğrencisi Volkan İnak izin mevsiminin bitmesiyle turnuvanın bilançosunu düzenlediği basın toplantısında açıklayıp, elde edilen 1550 Euro 'luk geliri Otonom Kadın Evi yöneticileri Astrid Otto ve Ute Tautz'a verdi.

“Kadına şiddete herkes tepki göstermeli”
Volkan İnak, her yıl turnuva gelirini hayırlı bir amaç için bağışladıklarını ifade ederek, “Wedel'deki Otonom Kadın Evi'nin maddi sorunlarını duyunca, geliri oraya bağışlamaya karar verdik. Bu aynı zamanda kadına şiddete karşı herkesin tavır alması gerektiğine yönelik bir mesajdır” dedi.

Astrid Otto, gençlerin örnek davranışının kendilerinini duygulandırdığını belirterek, “Şiddet mağduru kadınlar için gençlerin de duyarlılık göstermesi bu gençlerin sorumluluk sahibi olduğu gösteriyor” dedi.

Volkan İnak , turnuvada kendisine destek olan babası Hüseyin İnak, ağabeyi Erkan İnak, akrabası Betül Aysun İnak, Eike Eulen ve semt kültür merkezi yöneticisi Rainer Bleuel'e teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!