Özdemir Berlin’e aday

Güncelleme Tarihi:

Özdemir Berlin’e aday
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 12:23

SPD Duisburg Federal Parlamento Milletvekillerinden dış politika uzmanı Johannes Pflug’un önümüzdeki yasama döneminde aktif siyasetten ayrılacağını açıklaması ile birlikte Mahmut Özdemir’in ismi ön plana çıktı.

Haberin Devamı

DUISBURG’u yıllardır Federal Parlamento’da temsil eden 66 yaşındaki SPD Milletvekili Johannes Pflug’un politik kariyerine son vereceğini açıklamasının ardından SPD Duisburg-Homberg Teşkilatı Başkanı Mahmut Özdemir’in milletvekili adaylığı parti içinde ciddi bir şekilde tartışılır hale geldi.

Genç yaşta SPD’nin gençlik teşkilatı JUSO’da aktif olarak siyaset yapmaya başlayan Özdemir'in, hukuk eğitimini tamamlamasının ardından SPD Homberg başkanlığını başarılı bir şekilde sürdürmesi, SPD Duisburg teşkilatında önemli konumda olması, Berlin için en güçlü ve en şanslı aday olarak gösteriliyor.

Adaylık başvurusunun başlamasıyla yarışın, Homberg SPD Teşkilatı tarafından aday gösterilen Mahmut Özdemir ile parti içinde önemli görevler üstlenen Heiko Blumenthal arasında geçmesi bekleniyor. Adaylar 17 ve 28 Eylül’de Duisburg’un iki farklı semtinde yapılacak toplantılarda kendilerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Berlin için belirlenecek milletvekili adayı 13 Kasım’da Rheinhausenhalle’de yapılacak ve SPD Başkanı Sigmar Gabriel’in de katılması beklenen delege toplantısında 270 delegenin oyları ile belirlenecek.

14 yaşında SPD’ye girdi
25 yaşındaki genç siyasetçi Mahmut Özdemir, aday adaylığı hakkında şunları söyledi:

“Johanes Plug aday olmayacağını açıklamasının ardından başkanlığını yaptığım SPD Homberg Teşkilatı oy birliğiyle beni aday gösterdi. Ben de öneriye sıcak baktığımı belirtip, aday adaylığımı açıkladım. Duisburg’un Homberg, Marxloh ve Walsum gibi partimizin güçlü olduğu iki numaralı seçim bölgesinden adaylığım söz konusu. Benim dışımda bir adayın daha çıkması bekleniyor. 2013 yılında yapılacak seçimlerde Duisburg Milletvekili adayı olacağım. 14 yaşından beri SPD içinde aktif siyaset yapıyorum. Parti ve insanlarımız için çok çalışacağıma inanıyorum. Seçilirsem herkesin temsilcisi olacağım. Duisburg’a artık hizmet etme zamanımın geldiğine inanıyorum. Adayın partiyi tanıyan biri olması gerekir. Partinin nasıl düşündüğünü, partiyi seçenlerin nasıl düşündüğünü bilmesi önemli. SPD'de plaket yapıştırmayan, parti için zaman ayırmayanın başarılı olacağına inanmıyorum. Plaket yapıştırarak, info standı açarak seçmenleri tanıma, partiyi tanıtma fırsatı oluyor. SPD’nin Berlin’e donanımlı iyi politikacı göndermesi gerekiyor. Bu donanımlara sahip olduğuma inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!