Gürültüye karşı sokak festivali

Güncelleme Tarihi:

Gürültüye karşı sokak festivali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 09:37

FRANKURT Belediye Meclisi üyesi ve Frankfurt Sosyal Demokrat Parti Teşkilatı başkan yardımcısı İmren Ergindemir, Frankfurt Havaalanı’nda geçen aylarda açılan yeni pistin yol açtığı ses kirliliğini protesto etmek için Niederrad semtinde bir festival düzenledi.

Haberin Devamı

Gece uçuşunun izin verildiği saat 23.00’e kadar ses kirliliğini protesto eden ‘sokak festivali’ düzenleyen Ergindemir, şu talepleri dile getirdi:

“Gece uçuş yasağının kaldırılmaması ve bu yasağın uzatılmasını talep ediyoruz. Yeni pistin yol açtığı ses kirliliği bu semtlerin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi, çocukları ve semt sakinlerinin sağlıklarında da olumsuzluğa yol açtı.”

Saat 15.00 ile 23.00 arası düzenlenen etkinliğe yaklaşık 700 kişi ilgi gösterdi. Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann da etkinliğe katılarak destek verdi. Feldmann, “Bu duruma katlanmak mümkün değil. İnsanların sağlığı ekonomik çıkarların önünde gelir. Bunu seçim sürecinde dile getirdim. Bu konuda titiz çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Semt sakinleri de Feldmann’dan, “Arkanızda güçlü bir halk desteği ile yönetimde yer alacaksınız. Yeni pistin yol açtığı rahatsızlığı ortadan kaldırın” talebinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!