Ramazan'da sofralar şenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda sofralar şenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 17:01

Almanya'da esnaf Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Bu ay herzamankinden daha fazla alışveriş yapıldığını belirten dükkan sahipleri "Ramazan pidesi, tatlılar, et, meyve ve sebzede yine Ramazanda en fazla satılan ürünler olacak" dediler.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'de olduğu gibi Avrupa'daki esnaf da Ramazan ayını sabırsızlıkla bekliyor. Almanya'nın Hamburg kentindeki esnaf, hazırlıklarını tamamladı. Altona semtindeki Yıldız Simit Cafe'nin işletmecisi Mustafa Kartal, “Ramazan ayı yaz mevsimine denk geldiği için oruç tutanlar özellikle hafif yiyecekler tercih edeceklerdir. Biz devamlı taze simit, gözleme, lahmacun çıkartıyoruz. Ramazan ayında özel pide de çıkartacağız. Ramazan ayı çok bereketli oluyor ve kazancımız da dolayısıyla artıyor” dedi.

Kıyma çok kullanılıyor
Altona City Market'in kasabı İsa Afşar, “Ramazan ayında zengin sofralar kuruluyor ve bu sofrada mutlaka köfte bulunuyor. Diğer yemeklerde de kıyma kullanılıyor. Bundan dolayı Ramazan ayında kıyma satışı ikiye katlanıyor” dedi. Marketin işletmecisi Bünyamin Öztürk, “Ramazan ayında karpuz, kiraz başta olmak üzere çeşitli meyvelere talep artıyor. Bizler de şimdiden toptancılarla görüşüp, en taze ürünlerin teminini rica ettik” dedi.

Eleman artırılacak
Köz Urfa Restoran'ın sahibi Doğan Öztürk, “Ramazan ayı renkli, zengin ve bereketli bir aydır. Müşterilerimiz çoğunlukla iftar açmak için dostlarını ve yakınlarını restoranımıza davet ediyor. Müşterilerimizi bekletmemek ve zamanında iftar açabilmeleri için personel sayımız iftar saatinde daha fazla olacak. Çorba, kebap çeşitleri, lahmacun ve tatlılarımız iftar sofralarını renklendirecektir. Müşterilerimizin özellikle iftar saati dolu olduğunu için randevu almalarını rica ediyoruz” dedi.

Tatlıya rağbet
Kentin Barmbek semtinde bulunan Simit Faktory işletmecileri Murat Akbal ile Adnan Taktakoğlu ramazan ayının başta baklava olmak üzere tatlıya çok rağbet olduğunu belirterek “Ben İstanbul’da öğrendiğim baklavacılığı burada devam ettiriyorum. Baklavanın her çeşidini yaparım. Ramazan dolayısıyla şimdiden siparişler almaya başladık. Ramazan ayı boyunca günde ortalama 45 tepsi baklava çıkaracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!