Tamam desinler İslam din dersine başlarız

Güncelleme Tarihi:

Tamam desinler İslam din dersine başlarız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 09:05

Hessen DİTİB ve Ahmadiyya cemaatinin Hessen Eyaleti’nde İslam din dersi vermesi için Anayasal bir engel olmadığının açıklanmasının tarihi bir gelişme olduğunu söyleyen Hessen DİTİB Başkanı Fuat Kurt, “Çalışmalara başlamak için yetkililerden ‘tamam’ demelerini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hessen Eyaleti’nde Hessen DİTİB ve Ahmadiyya cemaatinin İslam din dersleri vermesi için Anayasal bir engel olmadığının açıklanması, gözleri bundan sonra yapılacak çalışmalara çevirdi. DİTİB Hessen Başkanı Fuat Kurt, “Bilirkişi raporları olumlu bir sonuç ortaya koydu. 2-3 yıllık çalışmamızın sonucu aldık. İki taraf için olumlu bir gelişme. Umarım bundan sonra siyasiler kararlılığını sürdürür ve İslam din derslerinin verilmesi için ‘Tamam’ der” diye konuştu.

Tarihi bir gelişme
Eyalet Adalet ve Uyum Bakanı Jörg-Uwe Hahn ve Eyalet Kültür Bakanı Nicola Beer’in önceki gün düzenledikleri basın toplantısı ile ‘Alman Anayasası’nın 7’nci maddesi ve 3’üncü bendinde yer alan hakka dayanarak bu iki cemaatin okullarda İslam din dersi vermesinin önünde bir sorun yoktur’ demesinin tarihi bir gelişme olduğuna dikkati çeken Kurt, “Bundan sonra atılacak adım, Hessen Eyalet hükümeti ve dini cemaat temsilcilerinin bir araya gelip detayları konuşması olacaktır. Olumlu rapor sunulduktan sonra bu görevin bize resmen verilmesini bekliyoruz. Yakın zamanda yetkililerle temasa geçip neler yapacağımızı karara bağlamamız gerekiyor. 9 Temmuz’da Hessen Eğitim Bakanlığı’nda yapılacak yuvarlak masa toplantısında da bu konu konuşulacak” dedi.

İşe nereden başlanacağına birlikte karar verileceğini bildiren Kurt, “Çalışmaları nasıl organize edeceğimizi kararlaştırmamız gerekiyor. Organize boyutu kolay değil, eyalette ne kadar çocuk var, derslere hangi okullarda pilot proje olarak başlayabiliriz, öğretmenleri nasıl tespit edeceğiz, kimlerden faydalanabiliriz gibi konuları ele almamız gerekiyor. İslam din derslerine pilot bölgelerde 2013- 2014 eğitim döneminde başlanması bekleniyor. Bu aşamada ailelere de görev düşüyor. Ailelerin ‘Çocuklarımızın bu derslerden faydalanmalarını istiyoruz’ talebinde bulunmaları gerekiyor. Konuyla ilgili bizi her zaman arayabilirler” bilgisini verdi.

IRH: Destek oluruz
HESSEN İslam Dini Birliği (İRH) Başkanı Ramazan Kuruyüz ise “Olumlu rapor sonucunu memnuniyetle karşılıyoruz. DİTİB Hessen’e çalışmalarında destek vereceğiz. Hessen Kültür Bakanlığı’nın hızlı bir şekilde, zaman kaybetmeden harekete geçip, seçilen okullarda İslam din dersinin verilmesi için ciddi girişimde bulunmasını istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!