Bremen havaalanında mescit açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bremen havaalanında mescit açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 17:17

Bremen havaalanında, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği ile Bremen Şurası'nın ortak girişimleriyle yapımı tamamlanan bir mescit, törenle ibadete açıldı.

Haberin Devamı

Açılış törenine, DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, birliğin 2. Başkanı Mehmet Karabacak, Bremen Şurası Başkanı Mustafa Yavuz, Bremen Havaalanı Genel Müdürü Jürgen Bula, THY Bremen Şube Müdürü Tekin Ekinci, bazı politikacılar, ayrıca Bremen ve çevresinden dernek başkanları ve üyeleri ile din görevlileri katıldı.

Karabacak, burada yaptığı konuşmada, "İki yıldır yaptığımız çalışmalar meyvesini vermiştir. İbadethanemizde sadece Müslümanlar değil, namaz kılındığından dolayı İslami kurallar kapsamında diğer din mensupları da ibadetlerini rahatlıkla yapabilecekler" dedi.

Bremen Şurası Başkanı Yavuz ve DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Kılıç da yaptıkları selamlama konuşmalarında, tüm dinleri bir araya getirmeye vesile olmasını diledikleri mescidin yapımında tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Bremen Havaalanı Genel Müdürü Bula da "Karşılıklı fikir alış verişleri sonunda hava alanımız, kısa zamanda inşası tamamlanan kaliteli bir ibadethaneye kavuşmuştur. Burası, karşılaşmak için mükemmel bir mekan" şeklinde konuştu. Bremen Eyaleti Başbakanı ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen'i temsilen açılışta konuşan yetkili Helmut Hafner de kentteki Müslümanlarla büyük bir dostluk içerisinde yaşadıklarını belirterek, "Müslümanlarla yakınlaşmam, dinlerinden ziyade, beni içtenlikle karşılamalarından dolayıdır. Müslümanlar elbette bu ülkenin bir parçasıdır" diye konuştu.

Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Abdullah Gümüşsoy'u temsilen konuşan din görevlisi Hayrettin Gül de mescidin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Bu konuşmalardan sonra Bremen Şurası ve DİTİB yetkilileri tarafından mescidin hayata geçirilmesinde emeği bulunan Bremen Şurası Üyesi Serpil Yavuz, mimarlar Michaela Noack ve Celal Yeşilkaya, Bremen havaalanı yetkilileri Jürgen Bula, Florian Kruse ve Marco Pfleging'e birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Daha sonra tüm yetkililer tarafından kırmızı kurdele kesilerek mescit resmen hizmete sokuldu. THY Bremen Şube Müdürü Ekinci, göçmenlerin topluma uyumu çalışmaları konusunda Bremen'in diğer eyaletlerden daha ileride olduğunu belirterek, "Burada tüm dinleri harmoni içerisine alan bir ortam sağlandı. Toplum barışına katkı sağlayan bu süreçte Müslümanların resmen kabul görmesi konusunda da benzer adımlar atılacağını umuyoruz" dedi.

Çağdaş ve geleneksel çizgilerin senteziyle inşa edilen ve hava alanının 2. katında hizmete giren mescitte kadınlar bölümü de bulunuyor. Mescitten, bir ibadethane olarak dua etmek isteyen her din mensubu yararlanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!