Büyükelçi Karslıoğlu Bremen'de

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Karslıoğlu Bremende
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2012 13:08

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Bremen kentinde çeşitli temaslarda bulundu.

Haberin Devamı

Büyükelçi Karslıoğlu, Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar ve Başkonsolos Yardımcısı Gülçin Erdem ile Türkiye'nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter ve Hannover Başkonsolosluğu Sosyal Hizmetler Uzmanı Sema Yayıcı'nın eşliğinde, önce Bremen Eyalet Meclisi'nde Başkan Vekili Silvia Schön tarafından konuk edildi.

Eyalet Meclis Başkanı Christian Weber'in ülke dışında olması sebebiyle Schön tarafından karşılanan Karslıoğlu, meclisin konuk defterini imzaladıktan sonra, Schön'ün yanı sıra Türk kökenli milletvekilleri Mustafa Güngör, Şükrü Şenkal, Ruken Aytaş, Mustafa Kemal Öztürk ve Cindi Tuncer'in de hazır bulunduğu bir toplantıya katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrasında Schön, konuklarına Bremen Eyalet Meclisi'ni gezdirdi.

Karslıoğlu daha sonra, Bremen'in tarihi belediye sarayında Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen'i ziyaret etti. Bremen Eyaleti Eğitim, Bilim ve Sağlık Bakanı Renate Jürgens-Pieper'in de hazır bulunduğu ziyaret sırasında Karslıoğlu, kentin altın defterini imzaladı. Karslıoğlu deftere, "kültür zengini ve ileri görüşlü bir dünya kenti olan Bremen'i ziyaret etmekten onur duyduğunu" yazdı.

Karslıoğlu daha sonra Böhrnsen ile binanın Altın Odası'nda bir görüşme yaptı. Böhrnsen görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin yeni büyükelçisinin bizi ziyaret etmesinden onur duyduk. Karşılıklı ilginç ve iyi konuşmalarımız oldu. Elbette ağırlıklı olarak Türk kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını ele aldık. Bu konuda Büyükelçi, Bremen'in birlikte yaşam konusunda yaptığı öncü çalışmaları takdir ettiğini söyleyerek bizi mutlu etti. Bu çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Bremen Ticaret Odası'nı da ziyaret eden Karslıoğlu, Oda Başkanı Otto Lamotte ve Genel Sekreter Matthias Fonger tarafından ağırlandı. Burada konuk defterini imzalayan Karslıoğlu, daha sonra Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Kudret Ceran ve işadamı Bülent Uzuner'in de katıldığı bir görüşme gerçekleştirdi. Karslıoğlu, son olarak, Uzuner yönetimindeki BTC AG şirketine ait kentin en yüksek binası olan Weser Tower'da verilen bir resepsiyonda sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Büyükelçi Karslıoğlu, buradaki konuşmasında, "vatandaşlardan ileriye bakmalarını, ayrımcılığa karşı mücadele etmelerini ve kışkırtmalardan uzak durmalarını" istedi. "Vatandaşlardan çocuklarını iyi eğitmelerini, kendi dil, din ve kültürünü unutmadan Alman toplumuna uyum sağlamalarını" da isteyen Büyükelçi, bu bağlamda Bremen ziyaretinin çok olumlu geçtiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!