Türk gençlerine "polis olun çağrısı"

Güncelleme Tarihi:

Türk gençlerine polis olun çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 16:14

Hamburg polis teşkilatı toplumdaki çokkültürlülüğün teşkilatayansıması için göçmen kökenli gençleri polislik mesleğinedavet etti. Mesleği tanıtmak ve bilgi vermek amacıyla EmniyetMüdürlüğü kapılarını Türk basın mensuplarına açtı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Hamburg Emniyet Müdürlüğü kapılarını Türk basınına açtı. Amaçlarının daha fazla Türk kökenli gencin ilgisini polislik mesleğine çekmek olduğunu söyleyen Emniyet Müdürlüğü Personel İstihdam Dairesi yöneticileri Alena Suschka, Andreas Klahn, Björn Wichmann, Jörg Nöthen ve müdürlüğün Göçmen Adaylar Kolu görevlileri Derya Yıldırım-Kış, Heide Böhn, Sabina Prokop, akademi öğretmenleri Norbert Schön, Matthias Preiksch ve Türk kökenli polis öğrencileri Michel Hündür ve Murat Kıran, Türk gazetecilere detaylı bilgi verdi.

Björn Wichmann, Hamburg’da çok sayıda Türk kökenli yaşamasına ve Türk kökenliler arasında polislik mesleğinin büyük bir saygınlığı olduğunu bilmelerine rağmen, mesleği öğrenmek için başvuranların sayısının nüfusa oranla beklenilen ölçüde olmadığını belirterek, “Bunu bilgi eksikliğine bağlıyoruz. Halen Türk ailelerde polislik mesleğinin sadece Alman vatandaşı olanlara açık olduğunu düşünenler var. Oysa Alman vatandaşı olmayanlarda mesleği öğrenebilir, hatta emniyet müdürü bile olabilir” dedi.

Toplumun diğer alanlarında olduğu gibi emniyet biriminin de çok kültürlü ve dilli toplumun aynası olması gerektiğini ifade eden Alena Suschka, “Polis teşkilatı personel yapısıyla toplumun kültürel zenginliğinin aynası olmalı. Yanlış m anlaşılmasın hiç kimseyi sadece göçmen olduğu için teşkilatı almayız, ama başvuru şartlarını yerine getiren her göçmen genç için kapılarımız sonuna kadar açık ve kendilerine her türlü imkanı tanıyoruz. Polislik mesleğine ilgi duyan, sicili temiz olan, en az ilkokul (Hauptschule) diploması ve bir mesleği veya ortaokul (Realschule) diploması olan her genç başvuruda bulunabilir” dedi.

Erzincanlı ailenin kızı olan Hamburg doğumlu polis memuru Derya Yıldırım-Kış, iki buçuk yıl süren polis okulu eğitimi tamamladıktan sonra çevik kuvvetten, trafik polisliğine kadar bir çok alanda çalıştığını belirterek, “Yaklaşık bir yıldır Emniyet Müdürlüğü Personel İstihdam Dairesi’nin göçmen kökenli adaylardan sorumlu biriminde çalışarak benim gibi çocukluk hayalleri polis olmak isteyen göçmen kökenli gençleri aramıza kazandırmaya uğraşıyorum” diye konuştu.

Türk kadınları bekliyoruz
Derya Yıldırım-Kış, sözlü ve yazılı Almancası çok iyi olanların karnelerinde notları dörtten (geçer) aşağıya olmaması şartıyla ömür boyu gelecek garantisi veren polislik mesleği için başvurularını beklediklerini ifade ederek, özellikle Türk kadınlardan daha fazla başvuru beklediklerini söyledi.

Polislik çocukluk hayalimdi Balıkesirli ailenin Bremerhaven doğumlu oğlu Murat Kıran (33), polisliğin hep çocukluk hayali olduğunu belirterek, “Çeşitli mesleklerde çalıştıktan sonra Hamburg polis teşkilatına başvurarak sınavlara girdim. Yaklaşık bir yıldır eğitim alıyorum. Hayalimdeki meslekte olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Yetkililer polis mesleğine ilgi duyan gençlerin www.polizei.hamburg.de sitesinden veya da hafta içi hergün saat 08.00- 16.00 arası 040-427427 numaralı telefondan detaylı bilgi alabileceklerini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!