Camilere 219 saldırı oldu

Güncelleme Tarihi:

Camilere 219 saldırı oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2012 14:43

Bir hafta içinde Hannover ile Delmenhorst’da iki camiye yapılan kundaklama eyalet meclisi gündemine taşınacak.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya Eyaleti Yeşiller Partisi milletvekili Filiz Polat, bir hafta içinde eyalette iki camiye yönelik yapılan kundaklamaları meclise gündemine taşıyacak. Polat, Almanya’da 2001 ile 2011 yılları arasında camilere yönelik 219 saldırı olduğunu duyurdu.

Korkunç gelişme
Hafta sonu Delmenhorst Mevlana Camii'ne yapılan kundakla girişimi siyasetçileri hareketlendirdi. Bir hafta içinde eyalette iki ayrı camiye düzenlenen saldırı başta Türkler olmak üzere tüm Müslüman ve Türk kökenli siyasetcileri endişelendirmeye başladı. Yapılan saldırılara her kesimden kınama geldi. Kundaklama olaylarının artması üzerine bir araştırma yapan Eyalet Milletvekili Filiz Polat, konuyu meclise taşıyacağını da bildiren Polat şu açıklamayaı yaptı: “Almanya hükümetinin açıkladığı rakamlara göre, 2001-2011yılları arasında Almanya'da camilere yönelik tam olarak 219 saldırı yaşanmış. Bu korkunç bir gelişme.”

Camiler daha iyi korunmalı
Hannover ve Delmenhorst’daki saldırıları meclise vereceği bir önergeyle meclis gündemine taşıyacağını bildiren Filiz Polat, “Hükümet ve İçişleri Bakanı Schünemann, cami ve Müslümanlara ait kuruluşların daha iyi korunması yolunda güvenlik strejileri geliştirmeliler. Almanya'daki Müslümanlar bu ülkenin parçasıdır. Hükümet Müslümanlara yönelik yapılan saldırıyı topluma yapılmış bir saldırı olarak kabül edip bu insanlara sahip çıkmalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!